Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

“Trans-Arte: Transilvania – Arta Rurala si Traditii Etnice"- un proiect dedicat mestesugarilor

Astăzi a fost lansat la Sibiu proiectul “Trans-Arte: Transilvania – Artă Rurală şi Tradiţii Etnice”. Proiectul, care se va desfăşura în trei judeţe ale regiunii Centru- Sibiu, Braşov şi Covasna, are ca obiectiv promovarea măsurilor active de ocupare în mediul rural, printr-un program integrat de servicii destinate revitalizării şi dezvoltării meşteşugurilor tradiţionale.

“Industria şi produsele sale de serie au provocat o îndelungată şi ireversibilă criză a meşteşugarilor populare. Unele au dispărut, dar altele au supravieţuit. Am vorbit cu doamna Ioana Luca, şefa Galeriei de Artă Populară a Muzeului Astra şi cu ajutorul lor o să ajungem la meşteşugarii din această zonă pentru a-i ajuta şi îndruma. Vrem să oferim consultanţă meşteşugarilor care doresc să-şi dezvolte o afacere. Avem speranţa că la finalul acestui proiect vor fi câţiva meşteşugari care îşi vor deschide propria afacere”, spune Daniela Chivu, coordonatorul proiectului.

Proiectul, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 “Investeşte în oameni!”, se adresează persoanelor din mediul rural care cunosc sau priactică un meşteşug tradiţional, care doresc să îşi dezvolte competenţe şi abilităţi pentru a le trnsforma în alternative profesionale viabile contribuind în acelaşi timp la păstrarea trdiţiilor din Transilvania.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus