Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

ONG-urile se strang in Piata Mare. La Festival

 

26 de asociații, fundații și alte organizații non-guvernamentale se reunesc în 28 aprilie, în Piața Mare, pentru festivalul „2% - fii implicat”, prima acțiune comună de o asemenea amploare a ONG-urilor sibiene.

Pornit la inițiativa Fundației X Future și a Parohiei Evanghelice C.A. Sibiu, festivalul se dorește a fi, în primul rând, un mijloc la îndemână prin care sibienii să se poată informa asupra importanței direcționării celor 2% din impozitul pe anul trecut către asociații. „Suntem extrem de mulțumiți de interesul arătat de comunitate. Dorim ca sibienii să susțină activ activitatea ONG-urilor și să afle totul despre ceea ce fac ele pentru Sibiu”, spune Călin Oprean, președintele fundației X Future. Cele 26 de asociații își vor amplasa standuri reprezentative pentru activitatea care o desfășoară. La fiecare stand, sibienii vor putea completa, în funcție de preferințele lor, formularele ce direcționează cei 2% din impozit către ONG-uri. Iar pentru „pigmentarea” întregului festival, pe scena ce va fi amplasată în Piața Mare vor urca multe trupe din Sibiu și cunoscuta trupă Senzor. Astfel, sibienii îi vor putea asculta live pe Gara Band, Vlad Simon Band, Ora de Foc, Electric Band, Guilty Lemon sau The Noise.

Comercianții pe care îi găsiți în fiecare vineri în Piața Huet vor fi prezenți în ziua festivalului în Piața Mare, cu delicioase produse tradiționale. Pentru toți cei care vor completa formularele de 2% se va organiza o tombolă, unde vor putea fi câștigate o serie întreagă de produse fabricate de către reprezentanții asociațiilor prezente. De asemenea, copiii vor avea o zi plină la Festivalul ONG-urilor, multe dintre activități fiind gândite special pentru cei mici, cum ar fi atelierul de fabricat produse din materiale reciclabile. Festivalul „2% - fii implicat” va începe la ora 11 și se va încheia la ora 22.

 

Asociațiile participante la festival:

Fundația X Future

Parohia Evanghelica C.A. Sibiu

ARAPAMESU Sibiu

Asociația Diakonisches Werk

Asociația Crucea Albastră

Asociația Crucea Roșie

Asociația Diakoniewerk Internațional Sibiu

Asociația Femeilor din Sibiu

Asociația Filantropia Ortodoxă Sibiu

Asociația Micii Exploratori

Asociația PeDale Sibiu

Asociația pentru protecția animalelor și naturii „Animal Life”

Asociația pentru protecția liliecilor

Asociația pentru tranziție urbană ATU

Asociația React

Asociația ReGenerația

Asociația Steps of Hope

Asociația ONKOS

Asociația Tonal

Asociația umanitară Dare to Care

Centrul Creștin al Romilor

Fundația Un copil, o speranță

Organizația EMMA - Eternul Miracol Materna Alinare

Organizația Națională Cercetașii României - Centrul Local Heintz Dezideriu Sibiu

Asociația Elite Art Club UNESCO

Asociația Studenților Europeni AEGEE

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

1 comentarii

spicuim din program

Acum 11 ani

tot pentru 2% se va organiza si un grup sexual mixt, baieti-fete. este un turneu open, fara limita de varsta. pur si simplu, cum ti-o fi norocul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus