Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Sibieni de toate varstele prezenti la "Bursa Generala a Locurilor de Munca"

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu a organizuat vineri, 27 aprilie „Bursa Generală a Locurilor de Muncă”, în patru oraşe din judeţ. La sala Transilvania din Sibiu şi la sediile agenţiilor din Mediaş, Agnita şi Avrig, zeci de persoane aflate în cătarea unui loc de muncă au venit să consulte oferta angajatorilor.

„Eu sunt din Sălişte aşa că pe mine mă interesează un post la bucătărie, într-un singur schimb, ca să pot face naveta. Pentru ce caut eu încă nu am găsit nimic, dar am găsit un post la finisat în morochinărie. Acum, dacă pot să mă angajez şi să lucrez doar într-un schimb mă duc şi acolo”, spune Ana Dobre, o doamnă de 60 de ani.

La Bursă au fost prezenţi şi consilieri EURES din Germania, Suedia şi Ungaria, care au prezentat ofertele de muncă din mai multe domenii. Firmele prezente la târg au oferit peste 1.100 de locuri de muncă, dintre care peste 900 pentru persoanele fără studii superioare, pentru posturi de tehnician electronică, operator confecţioner, operator montaj linii automate, operator call-center, asistent relaţii publice şi comunicare, dulgher, zidar, muncitori necalificaţi şi reprezentanţi servicii clienţi.

„Eu am venit să caut ceva de muncă în Germania, la curăţenie în hoteluri sau la bucătarie în restaurante. Dar nu vor să mă ia pentru că nu ştiu limba germană. Între timp mai caut, că am numai 50 de ani şi îmi trebuie vechime ca să iau şi eu o pensie”, povesteşte Rodica Stan.

Doar 182 de posturi din totalul celor disponibile s-au adresat persoanelor cu studii superioare, pentru posturi de inginer producţie, inginer de sistem software, inginer mecanic, inginer electronist, inginer căi ferate drumuri şi poduri, programator, medic şi expert contabil.

„Eu nu prea găsesc ce caut deşi am venit cu mari speranţe la bursă. Am terminat Ştiinţe Politice şi caut un post în domeniu, dar nu prea sunt oferte. Am zis că dacă nu găsesc mă orientez şi către un post de contabil, pentru că am terminat liceul Economic”, zice Codarcea C., de 27 de ani.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus