Vineri,
27.01.2023
Innorat
Acum
-0°C

Doi urmariti international au fost prinsi ieri la Sibiu

Doi bărbaţi au fost reţinuţi ieri de poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu, în baza mandatelor europene de arestare emise de autorităţile judiciare din Bulgaria şi respectiv, Germania.

L. Sorin Aurel, în vârstă de 25 de ani, din judeţul Constanţa, era urmărit de autorităţile bulgare încă de la data de 26 martie. Persoana era cercetată pentru comiterea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de art. 234 din Codul penal bulgar, constând în aceea că, la data de 31.05.2011, ar fi introdus din Grecia în Bulgaria şi ar fi deţinut 360 baxuri de ţigări, fără banderolă de acciză.

De asemenea, la data de 3 mai, autorităţile germane au solicitat arestarea în vederea predării în baza mandatului european de arestare emis de autoritaţile judiciare din Germania a lui D. Iosif, de 39 de ani, din municipiul Mediaş. Din cuprinsul semnalării a reieşit că persoana solicitată era cercetată pentru comiterea infracţiunii de tăinuire, faptă prevăzută de art. 259 din Codul penal german, constând în aceea că, la data de 24 martie 2010 a prezentat 404 bancnote euro deteriorate, în valoare totală de 7.610 euro la o unitate bancară din München cu scopul de a le schimba. Bancnotele proveneau din săvârşirea altei infracţiuni, fapt cunoscut de persoana solicitată care, cu acelaşi prilej, a dat şi informaţii false.

În urma activităţilor derulate de poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu în cooperare cu poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Mediaş, în cursul zilei de ieri, cei doi bărbaţi urmăriţi au fost identificaţi şi reţinuţi pe raza localităţilor Râu Sadului (L. Sorin) şi Mediaş (D. Iosif).

Cei doi bărbaţi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia în vederea confirmării mandatelor europene de arestare emise de autorităţile judiciare bulgare, respectiv germane.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia a emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, bărbaţii urmând a fi prezentaţi astăzi Curţii de Apel Alba Iulia în vederea confirmării mandatelor europene de arestare emise de autorităţile judiciare bulgare, respectiv germane.

Persoanele reţinute au fost încarcerate în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus