Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Organizatorii atentatelor din 11 septembrie 2001 urmeaza sa fie inculpati oficial

 

Khalid Sheikh Mohammed şi alţi patru bărbaţi suspectaţi de organizarea atentatelor din 11 septembrie 2001 urmează să fie puşi sub acuzare de un tribunal militar de la Guantanamo Bay, informează BBC News online. Precedenta iniţiativă de punere sub acuzare a fost blocată, în urmă cu trei ani, când preşedintele Barack Obama a încercat să închidă centrul de detenţie de la Guantanamo. Eforturile Administraţiei Obama de a-l judeca pe Khalid Sheikh Mohammed într-o instanţă federală din New York au fost blocate de opoziţia republicană, astfel că procesul teroristului se va desfăşura tot la Guantanamo Bay, cum era prevăzut iniţial, informează Mediafax.
Organizatorul atentatelor de la 11 septembrie 2001, Khalid Sheikh Mohammed, alături de Waleed bin Attash, Ramzi Binalshibh, Ali Abd al-Aziz Ali şi Mustafa Ahmad al-Hawsawi urmează să fie judecaţi în cadrul aceluiaşi proces.
Ei sunt acuzaţi de organizarea atentatelor de la New York, Washington DC şi Pennsylvania, în care au murit 2.976 de oameni.
Foto: Mediafax

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus