Vineri,
19.04.2024
Cer Senin
Acum
1°C

Premiera la Sibiu:"Don Quijote" pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor

Teatrul de Balet Sibiu aduce în faţa sibienilor premiera „Don Quijote”, un spectacol plin de dinamism şi umor, un spectacol pe care coregraful Mihai Babuşka în numeşte „o perioadă de două ore, în care te desprinzi de cotidian, în faţa unui moment de teatru-balet”.

„De la primele încercări ale baletului s-a spus că baletul nu înseamnă a dansa pur şi simplu, că baletul trebuie să trateze un subiect, să transmită o poveste, iar noi exact acest lucru îl facem, pentru că publicul trebuie să vizioneze un spectacol de balet ca pe un film. Mişcarea balerinilor are o latură de un dinamism aproape dus la extrem. Am scos în evidenţă umorul acestui spectacol, spre deosebire de toată lumea care se focusează pe faptul că este balet clasic şi pune accent pe ideea de tragic. Am încercat să fac dintr-un spectacol al secolului XIX, un spectacol al secolului XXI, folosind un limbaj al baletului clasic”, povesteşte coregrafului Mihai Babuşka.

Marţi, de la ora 18:00, Don Quijote şi Sancho Panza vor urca pe cal şi pe măgar şi vor pleca într-o plimbare pe traseul Piaţa Mare - Bulevardul Nicolae Bălcescu - Cazarma 90 şi retur, invitând trecătorii la spectacol.

„Astăzi, dacă vremea o să ne permită şi nu va ploua, balerinii din rolurile lui Don Quijote şi al lui Sancho Panza, vor face un tur în zona centrală a oraşului, călare pe cal şi pe măgăruş şi îi vor invita pe trecători să participe la premiera de mâine”, spune Ionela Mihalcea, purtătorul de cuvânt al Casei de Cultură a Sindicatelor.

Spectacolul se va juca în zilele de 16 şi 17 mai, începând cu ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Preţul unui bilet este de 10 lei, cu reducere de 50% pentru elevi, studenţi şi pensionari. Biletele se pot achiziţiona de la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus