Luni,
05.12.2022
Ninsori Usoare
Acum
1°C

"Calatoriile lui Gulliver" pe scena Teatrului National din Sibiu

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă sâmbătă, 19 mai, avanpremiera spectacolului „Călătoriile lui Gulliver”, după Jonathan Swift. Seria de exerciții scenice coordonate de regizorul Silviu Purcărete își propune o abordare inedită a romanului lui Swift, în care fantezia se împletește cu o aspră satiră politică.

Având ca suport o partitură originală semnată de compozitorul irlandez Shaun Davey, creatorul suitei muzicale pentru “Vocile din Cimitirul Vesel”. Producția lui Silviu Purcărete reunește aspecte sociale și culturale ale lumii din jurul nostru explorând teme ca visul, călătoria, exilul, emigrarea, singurătatea și apartenența.

Din distribuţie fac parte Veronica Arizancu, Diana Fufezan, Raluca Iani, Tomohiko Kogi, Alexandru Malaicu, Adrian Matioc, Serenela Mureşan, Adrian Neacşu, Eduard Pătraşcu, Cătălin Pătru, Ofelia Popii, Cristina Ragos, Natalie Sigg, Ciprian Scurtea, Cristian Stanca, Pali Vecsei, Corina Vişinescu, Alexandru Nicoară, Radu Iancu / Theordora Cârciumariu.

„Călătoriile lui Gulliver” reprezintă un proiect cultural demarat acum trei ani în parteneriat cu Festivalul de la Edinburgh și finanțat cu sprijin de la Administrația Fondului Cultural Național.

Spectacolul va avea premiera în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, pe 26 mai, de la ora 21:00, urmând să fie prezentat apoi la Edinburgh, în perioada 17 – 20 august. Avanpremiera va avea loc sâmbătă, 19 mai, de la ora 19:00 și duminică, 20 mai, de la ora 19:00, la Teatrul Național „Radu Stanca”. Preţul uni bilet este de 30 de lei, respectiv 20 de lei cu reducere.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus