Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
20°C

Isarescu vine sa-i invete pe sibieni despre "cultura banului"

Mugur Isărescu, Mircea Dinescu sau Nicolae Manolescu  se numără printre invitații de marcă ai ediției din acest an a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Tot pentru festival, au sosit deja la Sibiu voluntari de prin toate colțurile lumii, din Canada până în Japonia și din Iran până în Coreea de Sud.

În total, anul acesta Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu va avea nevoie aproape 300 de voluntari. Mai bine de 90 la sută dintre aceștia sunt sibieni, de toate vârstele și pregătirile, însă printre ei și-au făcut loc și aproximativ 20 de străini. Pentru că faima festivalului a ajuns până în țările lor aceștia au preferat să lase totul acasă și să traverseze jumătate din Globul pământesc  - în unele cazuri - doar pentru a lucra pentru FITS. ”Festivalul continuă programul de voluntariat demarat în anii trecuți și aduce anul acesta la Sibiu în jur de 20 de voluntari din străinătate”, a declarat Adrian Tibu, purtătorul de cuvânt al Teatrului Național ”Radu Stanca”.

Tot pentru faima festivalului și-au anunțat prezența la Sibiu și câteva nume mari de la București, personalități apreciate și respectate în toată țara. ”George Banu își va lansa la Sibiu una din cărțile sale fundamentale, va veni la Sibiu criticul Dan C. Mihăilescu, pentru prima dată vine domnul Nicolae Manolescu în conferință extraordinară la Sibiu și vom reuși să-l aducem din nou pe marele nostru prieten care este Dinescu. El va face un moment cu totul special în Piața Mare, având acum toate argumentele, și gastronomice și viticole, dar și harul inegalabil pe care îl are ca trubadur, menestrel și mai ales poet. Contăm de asemenea pe o prezență extraordinară. Sub semnul temei «Cultura face diferența», sperăm să-l putem aduce la Sibiu pe guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, care să țină o conferință despre ce înseamnă cultura banului. Cred eu că este cel mai important, nu neapărat politician, profesionist care a ținut țara în mână. Fără implicarea lui, cu toate politicile pe care Banca Națională le-a avut de-a lungul ultimilor ani, România ar fi fost într-un dezastru economic”, a declarat Constantin Chiriac, directorul FITS.  Tuturor acestora li se adaugă trupe și artiști de renume. ”Anul acesta avem cred cea mai importantă companie de teatru dans din Israel, iar Israelul chiar excelează la acest capitol. Ați văzut că an de an am avut companii care au avut un succes extraordinar și absolut meritat. Anul acesta avem Vertigo care vine cu două spectacole, pe care le avem vineri și sâmbătă iar în ultima zi avem Ballet Actuel, una dintre cele mai importante trupe de balet din Franța”, mai spune Constantin Chiriac.
Cea de-a XIX-a ediție a festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) începe vineri, 25 mai, și se încheie în data de 3 iunie. FITS 2012 este prezentat sub genericul „Crize. Cultura face diferența”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

dvd

Acum 12 ani

NORMAL! guvernatorul banci nationale el cultiva banul el strange recolta , are stiinta inmultiri lor,iar noi muritori cu salari de doi lei ce sa cultivam ce sa inmultim noi numai mancam dupa stiinta dl-ui vasilescu [se exprima intr-o emisiune la tv ] romani consuma [mananca ]tot ce castiga lunar dar priceputul credeti ca nu stie pe ce loc ne aflam cu castigurile in europa ISARESCU tine tara in mana? nu cumva face ce vrea el cu ea vai de mama noastra vai de noi romani ce fraieri am fost si sintem
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus