Marţi,
18.05.2021
Innorat
Acum
13°C

80 de lucrari semnate George Lowendal, la Muzeul Brukenthal

Expoziţia „George Lowendal, Confluenţe picturale”, organizată de Fundaţia Lowendal din Bucureşti la Muzeul Naţional Brukenthal, aduce la Sibiu, din 13 iunie, peste 80 de lucrări ale artistului Lowendal, de la portrete „tematice”, schiţe, crochiuri şi caricaturi, la proiecte iconografice şi proiecte de costume.

„În artă totul e permis, dar numai la gradul superlativ” este declarația completa a pictorului şi scenografului George Lowendal, o figura marcantă a lumii artistice româneşti interbelice şi postbelice.

Lowendal este receptiv la mutaţiile scenei începutului de secol XX - futurism, constructivism, expresionism şi susţine prin întreaga sa operă mişcarea de „teatralizare a teatrului”, fiind colaboratorul apropiat al celor mai însemnaţi regizori romani şi primind admiraţia profesională a celor mai exigenţi critici ai timpului său.

Vernisajul va avea loc miercuri, 13 iunie, de la ora 14:00, la Muzeul National Brukenthal, Casa Albastra.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus