Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

CSS Sibiu lupta pentru o medalie la Turneul Final. Matei Damian: " mai face o boacana si se califica in primele patru echipe din tara!"

Echipa de handbal a Clubului Sportiv Școlar din Sibiu s-a calificat, după mai bine de două decenii, în careul de ași al handbalului la nivel de Juniori I.

Sibienii au ieșit din grupa a doua, unde s-au mai aflat Extrem Baia Mare, CSS Constanța și Liceul Teoretic Traian Vuia Reșița, de pe locul secund, cu patru puncte. Băimărenii au câștigat grupa, totalizând șase puncte.

Astăzi, în prima semifinală, CSS Sibiu a întâlnit CSS 2 Baia Mare. Sibienii au pierdut la șase goluri, scor final 30-24, după ce la pauză scorul a fost 14-12.

Cu o bancă extrem de subțire, sibienii au reușit o clasare în primele patru echipe din România, chiar dacă la începutul campionatului acest lucru părea imposibil. Performanța este cu atât mai mare, cu cât o asemenea clasare a mai fost posibilă acum mai bine de 20 de ani, la începutul anilor 90, când majoritatea actualilor componenți al echipei sibiene nu erau încă născuți.   „Am intrat în careul de ași și ne batem pentru o medalie. E mult, foarte mult peste ce eram creditați înaintea campionatului, dar merităm să fim acolo! E o performanță foarte mare, iar cunoscătorii știu acest lucru. Sibiul nu a mai avut la nivel d eJuniori I o echipă în primele patru de vreo 21 de ani, de prin 1990 sau 1991. Am jucat patru meciuri în patru zile, iar mâine o să îl jucăm pe cel de-al cincilea. Neavând o bancă foarte mare, toate meciurile s-au câștigat pe entuziasm și pe dărurire. Tocmai pe o lipsă de suflu s-a pierdut și meciul din semifinale cu CSS 2 Baia Mare, care are patru jucători aduși. Noi am realizat această performanță numai cu sibieni!”, a declarat, pentru Turnul Sfatului, Matei Damian, antrenorul sportivilor din oraș.

Mâine, de la ora 10.00, CSS Sibiu va juca în finala mică, pentru bronz, cu CSS Bacău. În finala mare se vor întâlni Extrem Baia Mare și CSS 2 Baia Mare. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

11 comentarii

csc

Acum 11 ani

Matei meriti toata stima si respectul nostru , al oamenilor de handbal din Sibiu , pentru ceea ce ai reusit sa faci cu aceasta echipa . Bafta maine si nu se stie niciodata ce se poate intampla in meci . Desi sunt departe cu sufletul sunt alaturi de voi si astept o minune .
Raspunde

dvd

Acum 11 ani

felicitari baieti, efortul vostru merita mai mult decat vorbe, dar e un inceput
Raspunde

moinea

Acum 11 ani

felicitari. metitati toata stima. cunoscatori stiu cat de greu este sa ajungi in primele 4. bafta pt.locul 3
Raspunde

neamtu

Acum 11 ani

32-28 pt bacau in meciul pentru medalia de bronz. Bravo oricum, un rezultat remarcabil, sper sa aveti si continuitate.
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 11 ani

Oare de unde apar performantele, pentru ca in Sibiu, de la johanis-sens-giratoriu in jos, toata lumea ignora sportul... BRAVO BAIETI!
Raspunde

voica

Acum 11 ani

noi am facut tot ceam putut pt a castiga meladia de bronz.dar insa nam reusit,decat locul 4 ....:( Multumim pt sustinere si aprecieri ! :X
Raspunde

csc

Acum 11 ani

Fruntea sus baieti , nu se gata lumea aici , voi aveti tot viitorul inainte . Poate in ceasul al 12 se trezeste si Johanis cu acolitii lui sa investeasca in sport , in loc de bani aruncati degeaba pentru campanie electorala . BRAVO BAIETI SI DOMNII ANTRENORI !
Raspunde

barbu

Acum 11 ani

multumim tuturor...a fost greu dar frumos...sa termini junioratul cu un turneu final..mai ales cu un frumos si bine meritat loc 4 este ceva.Sa vina sponsorii!!!
Raspunde

voica

Acum 11 ani

like barbu :X :))
Raspunde

Matei

Acum 11 ani

Multam mult pentru sustinere. A inseamnat mult pentru noi. Speram sa fie si pe viitor.
Raspunde

...

Acum 11 ani

felicitari echipei de juniori I! o munca extraordinara baieti!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus