Joi,
13.06.2024
Fulgere Cu Ploi Usoare
Acum
21°C

GAL Microregiunea Hartibaciu: birou nou pentru proiecte de 2,3 milioane de euro

Grupul de Acțiune Locală Microregiunea Hârtibaciu (GAL MH) a deschis un nou sediu în centrul Agnitei unde sunt oferite informațiile necesare pentru elaborarea, depunerea și implementarea proiectelor de dezvoltare a zonei, pentru care au fost alocate fonduri de 2,3 milioane de euro. Fondurile sunt alocate prin intermediul programului LEADER și sunt destinate susținerii inițiativei locale, de pe teritoriul Văii Hârtibaciului: 14 comune și orașul Agnita (aprox. 45.000 de locuitori).
Noul birou este situat în Piața Republicii, la numărul 13 (fostul parchet). ”Celor interesați le putem pune la dispoziție diferite formulare, inclusiv cu idei de proiecte. Cei care au deja proiecte pot veni pentru a discuta pe marginea lor. De asemenea, există și o echipă de consultanți, la al căror sprijin poate apela oricine”, spune Ilarion Bârsan, președintele asociației GAL MH.

Două sesiuni de depunere a proiectelor

Reprezentanții GAL MH au proiectat ca cele 2,3 milioane de euro să fie alocate unui număr de peste 80 de proiecte locale. Aceste proiecte sunt așteptate a fi depuse în lunile septembrie și noiembrie 2012, când au fost programate sesiunile de depunere. ”Întârzierile față de planificarea inițială se datorează noutății absolute a programului LEADER în România. Echipa GAL MH a folosit acest timp pentru a pune la punct procedurile interne de funcționare”, declară Valentin Păun, managerul GAL MH, într-un comunicat de presă.
Potrivit documentului amintit, prioritățile GAL MH sunt încurajarea asocierii producătorilor locali, conservarea peisajului natural şi promovarea tradiţiilor şi a culturii specifice zonei.

Pentru mai multe detalii puteți consulta și site-ul oficial al asociației aici 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus