Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Spectrul ororii

 

N-aș mai fi crezut că cineva sau ceva m-ar mai putea face să privesc cu speranță înspre Traian Băsescu. Chiar și acum, scriind aceste rânduri, mi se pare din cale afară de odios ceea ce scriu. Nu îmi vine să cred ce cuvinte aștern tastele, și totuși, sunt cât se poate de adevărate.
Era o vreme când articolele pe care le scriam în ziar se cenzurau, și nu din redacție. 
Era o vreme când lăsai privirea în pământ trecând pe lângă sediul de partid, în speranța că nu te vei face remarcat.
Era o vreme când îți doreai să fii neobservat, să nu îți apară subit pe tricou o țintă.
Era o vreme când patroni de firme erau nevoiți să vândă acțiuni amenințați de controale repetate care îți ofereau o singură scăpare: falimentul și emigrarea.
Era o vreme când ne simțeam iobagi iar ei erau ciocoi.
Era acea vreme când puteai jura că cineva a descoperit mașina timpului și că deși trecuseră 12-13 ani de la revoluție cultul personalității unicului conducător era încă în picioare. Încă se intonau imnuri și se făceau regii la fiecare ieșire în public. 
Cu toate aceste amintiri încă proaspete în minte am îndrăznit să sper că după atâția ani de amărăciune portocalie ei vor schimba ceva. Că și-au dat seama când și unde au greșit și rândurile de mai sus nu se vor repeta. Și-au dat seama că au greșit, da, dar nu cum aș fi tentat să cred. Dimpotrivă. 
Noua guvernare încă n-a pus piciorul drept jos. Pășește doar cu stângul, în salturi înfometate spre o nouă dictatură, însă mult mai feroce. Da, acesta e cuvântul. Anii de stat pe tușă nu i-au făcut mai înțelepți ci mai însetați. De control, de totalitarism. Tânărul discipol a învățat de la bătrânul și pușcăriabilul maestru și a dus la perfecțiune ferocitatea dictatorială. Și, cumva, întreg acest spectru îl transformă - din nou, nu pot crede că scriu așa ceva - pe actualul dictator într-un dezirabil. Pentru că, vă spun sincer, lui știm ce îi poate pielea. În schimb, cei ce îi vor locul sunt înspăimântători. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Traian Basescu

Vizualizari: 417

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

9 comentarii

perfect

Acum 11 ani

Raspunde

Sibian

Acum 11 ani

Asa e.
Raspunde

Georg

Acum 11 ani

Na, bine ca v-ati prins.. de fapt fiecare legislatura adauga ceva la strangerea surubului. Voturi uninominale, o singura Camera, Ordonante-de-Urgenta ca in Stare-de-Razboi, NESEPARAREA Puterilor in Stat, Reprezentantii Bisericii sunt alesi in Consilii Judetene si Locale...Religa NU e rupta de Stat. dimpotriva, aveti O BISERICA UNICA si AUTOCEFALA (face cum o taie capul, nu e subordonata Patriarhiei din Constatinopolis) DE STAT.. Deci CONCENTRAREA PUTERII...ca si gogorita cu REGIUNILE noi pe care NU LE IMPUNE UNIUNEA EUROPEANA..va lasati mintiti.. ma tot intrebam pentru cine pregateste nevolnicul viclean Basescu viitoarea DICTATURA...cititi printre randuri si dati-va seama..Si tare mi-e teama ca TOATE PARTIDELE CAUTA DICTATURA cu lumanarea.. SI NU E VORBA de COMUNISM...macar ai sti la ce sa te astepti...Mai bine o ordine absurda decat nicio ordine....repet..macar stii la ce sa te astepti si cum sa te aperi.. Dar in PÂSLA degeaba dai cu ciocanul...
Raspunde

liuke

Acum 11 ani

asta e articol scris in crasma? La ce nu te pricepi tu?
Raspunde

siby

Acum 11 ani

E bine ca pe voi ziaristii nu va trage nimeni la raspundere pentru ceea ce ati scris in trecut...chiar daca va intoarceti inapoi cu 180 grade fata de realitate! De fapt ne ametiti doar cu pixul, asa ca nu sunteti periculosi decat intr-o mica masura, mai ales pentru cei care va citesc si va si cred! Asta e Bogdane!
Raspunde

unu\'

Acum 11 ani

@liuke - chiar nu are importanta unde e scris articolul.... confunzi scrisul cu facutul politicii in crasme, fapt comun si probabil la indemana cunoscatorilor :)
Raspunde

maria

Acum 11 ani

dupa plecarea d-lui basescu,nu va obliga nimeni sa votati un oarecare presedinte ci doar unul care merita,ex.d-l mugur isarescu sau d-l tericianu
Raspunde

Esti sperios rau

Acum 11 ani

Daca te sperie faptul ca parlamentul suspenda, dupa cum ziceai un dictator,... Ce sa zic, poate te muti in siria, acolo ramai cu el
Raspunde

boshsorog tanar

Acum 11 ani

Daca scri tot asa pe mai departe cind se intoarce[ferit-a Domnul] base, o sa fi inaintat si tu la gradul de colonel, pina atunci papale banii linistit ca nu se stie ce va sa vina.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus