Duminică,
21.04.2024
Partial Noros
Acum
6°C

Cum a fost izgonita "bicicleta zilnica" din fata Teatrului Gong...

Într-un Sibiu cu societatea civilă redusă la fundațiile care organizează de ani buni evenimente culturale pe bani grei, a apărut Tudor Popa, un blogger, să ducă la bun sfârșit un proiect chiar util: amplasarea de rasteluri pentru biciclete în alte zone decât cele în care s-a limitat primăria să investească.

Fondurile amplasării acestor rasteluri au venit din zona privată. Cu toate acestea, Sibiul este tot în România. Mioritica stare de ”mă doare-n ...” de inițiativă, ”n-am io chef să vă ascult”, a dat cu dos de palmă comunistă și în ceea ce a reușit Tudor să facă. Blogărul arhitect povestește în ultima lui postare cum un portar și un funcționar prea limitat în îndrăzneală au oprit amplasarea unui rastel pentru biciclete în fața Teatrului Gong. În fața acelei instituții unde, cel puțin duminică dimineața, îți duci copilul să vadă un spectacol cu păpuși. Și care copil ar fi clar influențat de rastelul pentru biciclete (ce dacă e branduit cu sponsorii?) unde tu, ca părinte, ți-ai atârna bicicleta. Acel copil ar ști de mic faptul că e normal ca în Sibiu să mergi cu bicicleta la teatru, acel copil al crește într-un oraș normal care promovează mersul pe bicicletă.
Dar nu și la Teatrul Gong. Unde un portar plin de importanța misiei lui, alături de un funcționar care ”știe el ce e mai bine” au oprit ”fiindcă așa vor mușchii lor” amplasarea unui rastel pentru biciclete. Unul făcut din bani privați pentru binele public.
O faptă măruntă, veți spune mulți, privind înspre Parlament. Dimpotrivă, zic eu. O faptă care descrie perfect motivul pentru care azi avem spectacolul știut dinspre forul legislativ al țării. O faptă măruntă care nu merită să rămână nerăsplătită.


Foto 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 750

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Ioana

Acum 11 ani

Propun ca la urmatorul spectacol sa se mearga in masa cu bicicleta la teatrul Gong si sa intrebam portarul unde ne putem lasa in siguranta bicla.
Raspunde

Rusinica, rusinica

Acum 11 ani

Portari de genu asta, care se cred cel putin stapani pe mosia la tat\'su mai cunoastem destui, au impresia ca fara ei si mai ales fara sfaturile lor pretioase sta in loc pamantul, poate chiar galaxia....Pentru toata categoria acestor tipuri - sabloane de portarei si functionari un cuvant sfat: lasa-ne, lasa-ne.....
Raspunde

Alexandru

Acum 11 ani

Din comentariile aceluiași post, o replică pe care am găsit-o iconică pentru definiția românului \"Copii trebuie să înțeleagă clar mașina=bunăstare iar bicicleta=sărăcie\". Trist
Raspunde

Io Voevod:)

Acum 11 ani

Masina=cocalar burtos, bicicleta=sanatate curata
Raspunde

Veta

Acum 11 ani

Ia cereti o statistica Politiei, cate cazuri de biciclete furate au rezolvat in ultimii ani? O sa fiti uimiti de raspuns...
Raspunde

biciclist

Acum 11 ani

Nu e singura ostilitate fata de biciclistii din Sibiu! Incercati sa vizitati Muzeul Satului, chiar si pe langa biciclete, vi se va interzice de catre doamnele de la poarta (care probabil nu s-au urcat niciodata pe bicicleta) sa intrati caci pentru biciclisti e program doar in intervalele 8-10 si 18-20. In rest sunteti invitat sa va lasati bicicletele langa un pom, nepazite, cu riscul sa nu le mai gasiti la intoarcere. Nu stiu in ce tara nu ai voie sa te plimbi pe biciclete in parcuri! Poate ne da Consilul Judetean un exemplu ca sa intelegem si noi iterdictiile din Muzeul Satului.
Raspunde

tudor CeMerita

Acum 11 ani

Se pare ca nu a ramas fara efect articolul asta. Am fost contactat de la teatru si am pus rastelul pentru biciclete :) ***cemerita.ro/vs-oamenii-cu-viziune/
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus