Sâmbătă,
15.05.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Vacante cu copii?!

Plecăm sau nu cu copilul în vacanță? Iată o întrebare pe care o aud tot mai frecvent în această perioadă din partea părinților. Să luăm copiii cu noi în concediu sau mai bine să îi lăsăm cu bunicii? Eu una recomand cu căldură concedii/vacanțe petrecute cu toți membrii familiei, atât timp cât se respectă câteva lucruri clare.

Într-adevăr un concediu cu un copil nu este exact la fel ca atunci când mergeați doar voi doi și va făceați programul după bunul plac, când puteați să cutreierați în lung și-n lat cât va țineau picioarele, însă bucuria de a avea un suflețel împreună cu voi înlocuiește totul. Toți cei care au petrecut măcar o dată un concediu cu copilul știu cât de diferită este această experiență față de concediile de odinioară...

Un prim lucru de care să țineți cont când plecați în concediu alături de copil este acela că bagajele să fie făcute din timp și să conțină tot ce credeți că v-ar fi de folos pe lângă hăinuțe și produse de igiena, cum ar fi: o trusă cu tot felul de medicamente mai ales antitermice, termometru, câteva jucărioare pentru drum și nu numai, pachețele cu mâncare. Apoi, drumul parcurs să nu fie foarte lung și obositor.

Pentru cel mic nu prea contează destinația, ci să ajungă în timp cât mai scurt, iar drumul să fie unul confortabil, cu opriri dese, cu tot felul de joculețe pe mașină în așa fel încât el să nu se plictisească, poate chiar puțin somn (ideal ar fi să plecați cu puțin timp înainte de oră somnului și astfel prima parte a călătoriei va fi asigurată de liniște și drum fără popasuri) și uite așa se ajunge la locul cu pricina unde concediul își poate intra în drepturi.

Un alt sfat foarte important este să nu încărcați programul copilului în perioada vacanței! Faceți pe cât posibil ca cel mic să își respecte în continuare programul de somn (mai ales cel de la prânz), programul meselor și poate chiar unele ritualuri ce lui îi creează o stare de bine.

Dacă cel mic are o jucărie preferată neapărat trebuie să o aibă cu el, altfel îi va simți lipsa și vacanța dumneavoastră poate fi compromisă. Încercați să implicați copilul în tot felul de activități, să își facă prieteni, stimulați-l să fie creativ, încercați să nu fiți autoritar, lăsați-l să se simtă bine și nu îl plimbați prea mult prin centre comerciale sau alte spații ce nu îi sunt destinate, căci se va plictisi foarte repede și/sau va intră într-o stare de agitație.

Concediile alături de copil probabil nu sunt concedii de odihnă, căci copilul are aceleași necesități fie că este acasă, fie că nu, însă plecând cu el îi daţi ocazia să aibă amintiri frumoase cu voi, o experiență minunată și o copilărie fericită.

Vizualizari: 468

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus