Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
22°C

Creste numarul de cersetori. Solutii nu prea exista

Dacă în 2009, pe tot parcursul unui an, polițiștii locali au întocmit 437 de procese verbale de contravenție pentru persoanele care au apelat la mila publicului, numai în trimestrul al doilea al acestui an (1 aprilie – 30 iunie) Poliția locală a semnalat 173 de incidente cu privire la fapte de cerșetorie.
Creșterea evidentă a numărului de cerșetori în municipiul Sibiu nu are o soluție eficientă, pe termen lung, în afara creșterii nivelului de trai, consideră primarul Klaus Johannis, care susține că administrația locală nu are pârghiile necesare reducerii numărului de persoane care apelează la mila sibienilor și a turiștilor. ”Se poate reporni economia. Creșterea nivelului de trai va reduce fenomenul cerșetoriei. Noi putem să luăm măsuri și o facem, dar sunt doar măsuri punctuale: pe părinți îi amendăm, îi luăm cu duba, iar pe copii îi ducem la centrele de îngrijire”, spune primarul Klaus Johannis.
Potrivit ultimului raport întocmit de Poliția locală – serviciu subordonat Primăriei – în intervalul aprilie – iulie 2012, au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale pentru fapte de cerșetorie sau îndemnul minorilor la săvârșirea unor astfel de fapte. Valoarea totală a amenzilor date este de 6.800 de lei.
”Zonele în care au fost depistate preponderent persoanele care apelează la mila publicului sunt Piața 1 Decembrie 1918, strada Nicolae Bălcescu, strada Mitropoliei, pasajul scărilor, bulevardul Mihai Viteazul, Piața Unirii, în zona Pieței Cibin, în zona magazinelor Lidl de pe strada Lung[, respectiv șoseaua Alba Iulia”, se arată în ultimul raport de activitate întocmit de Poliția locală Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Veta

Acum 11 ani

Cresterea economiei nu duce la diminuarea cersetoriei (in Romania). Exista solutii, iar amenzile nu rezolva nimic. Sa fie pusi la munca in folosul comunitatii. La maturat strazi, ingrijit parcuri (cimitir). Degeaba dai amenzi daca nu sunt platite. Dar cea mai facila solutie e aceea sa nu mai dati bani cersetorilor.
Raspunde

muntenash

Acum 11 ani

In Romania situatia este foarte roz fata de ceea ce se intampla in vest. Si nu e de mirare faptul ca cersetorii vin din estul Europei, ca sa nu zic ca marea lor majoritate vin din Romania si Bulgaria.
Raspunde

tudor CeMerita

Acum 11 ani

prea multi, mult prea multi cersetori pe la terasele din centru!
Raspunde

Veta

Acum 11 ani

Le dati un leu si se duc mai departe, la alti fraieri. Si uite asa majoritatea castiga mai multi decat voi. Dati-le o flegma intre ochi si un sut in cur!
Raspunde

Georg

Acum 11 ani

VETU, sunteti cam dur in limbaj..mai eficient ar fi sa ARGUMENTATI sau sa demonstrati LOGIC si LEGIC...Rabufnirile si AFECTELE PERSONALE nu ajuta, indeparteaza COMUNICAREA.. Simplu ,ca in unele tari, nu toate..Cersetoria si Vagabondajul SE PEDEPSESC conform LEGII cu INCHISOARE si MUNCA OBLIGATORIE IN FOLOSUL cOMUNITATII DE uNDE PROVIN, deci nu in judetul in care s-au aciuiat..nici in ichisoarea locala sa nu fie tinuti STRAINII de Judet..sa fie trimisi la ei acasa in inchisoare..si Tribunalul care-i trimite sa verifice DACA SUNT intr-adevar tinuti in inchisoare si LUCREAZA iN fOLOSUL COMUNITATII..pentru a controla EFICIENT, din munca celor pedepsiti sa fie PLATITE DAUNE JUDETULUI sau LOCALITATII unde AU CALCAT lEGEA..si atunci Judetul-de-resedinta nu o sa-i mai faca scapati...SI..in Sibiu ar trebui REINFIINTATA INCHISOAREA ORASULUI, cea din SPATELE TRIBUNALULUI...A fost construita special ca INCHISOARE impreuna cu TRIBUNALUL si cand vor sa trimita pe aia rai din strainatate (Anglia, concret) li se spune ca NU AU INCHISORI in TARA...este o institutie necesara..si cei inchisi SA MUNCEASCA iN fOLOSUL COMUNITATII..pentru Proiecte Europene, sa fie RESOCIALIZATI PRIN MUNCA...fara scaderea anilor de pedeapsa...Se practica destul de des in Europa Civilizata...si nu caraie nimeni...
Raspunde

Irlandezu

Acum 11 ani

E plin de cersetori din Grecia,Portugalia,Spania si Italia in tara.
Raspunde

sibian

Acum 11 ani

Politia Locala ce face? Trimiteti-i in localitatile lor de bastina.
Raspunde

Dona

Acum 11 ani

Exista vreo institutie sociala,care sa se ocupe de saracii care au ajuns la limita si isi vind demnitatea pe strazi? Ce face \"protectia copilului\" pentru a gasi o solutie? Nici o tara nu are copii pe strada la cersit.
Raspunde

cip

Acum 11 ani

solutia salvatoare: glontzul
Raspunde

Georg

Acum 11 ani

Circa 200 de romi repatriati voluntar din Lyon, Franta, au sosit joi pe Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti, anunta Agerpres.
Raspunde

Georg

Acum 11 ani

8. Dona (IP 78.49.140.77) Exista vreo institutie sociala,care sa se ocupe de saracii care au ajuns la limita si isi vind demnitatea pe strazi? Ce face \"protectia copilului\" pentru a gasi o solutie? Nici o tara nu are copii pe strada la cersit.___Aici aveti perfecta dreptate..OAMENII ACESTIA AU MUNCIT..si pot dovedi asta..Trebuie sa primeasca IN lOCALITATEA DE UNDE PROVIN LOCUINTA GRATUITA MODESTA si toata intretinerea necesara..Copii..exista Legea OBLIGATIEI SCOLARE...pe baza aceste legi STATUL, deci AUTORITATEA TUTELARA IN LOCALITATEA UNDE S-AU NASCUT ii culege si-i plaseaza in Case de Copii si le asigura scolarizarea completa..daca pot..pana inclusiv UNIVERSITATE...daca nu, dupa Scoala Generala, o MESERIE...Uniunea Europeana are mereu o ureche binevoitor-deschisa cand e vorba de COPII...
Raspunde

x

Acum 11 ani

de acord cu cip
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus