Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Tenis la Sibiu: duelul "Victorilor" si victoria la pas a lui Ungur / FOTO

Primul turneul de tenis profesionist organizat în Sibiu, BRD Sibiu Challenger, a oferit, ieri, două partide în care au fost implicați patru români: Adrian Ungur vs. Vasile Ghilea și „duelul Victorilor” - Hănescu vs. Crivoi.

Dacă Ungur, favoritul numărul 1 al turneului, a trecut la pas, în două seturi - 6-0/6-0, de Ghilea, „meciul Victorilor” a avut de toate, de la greșeli neforțate, ași și nervi, la reveniri spectaculoase și ropote de aplauze.

După meci, Adrian Ungur a spus că vântul și căldura l-au afectat într-o anumită măsură, însă se bucură că a trecut de Ghilea rapid, în două seturi, la zero. „Abia a început turneul pentru mine. Mă bucur că am reuși să încep cu dreptul, cu toate că sunt condițiile destul de grele: cald, bate vântul. Dar, am reușit să mă adaptez destul de bine la aceste condiții. Am încercat să îmi fac treaba destul de bine, dacă așa a ieșit(6-0/6-0 rapid) nu mă supăr! O să joc cu un cilian, nu îl cunosc, dar îmi doresc să câștig, pentru a ajunge cât mai departe în acest turneu”, spunea, ieri, pentru Turnul Sfatului, Adrian Ungur.

Energicul Crivoi vs. Calmul Hănescu

Terenul central al clubului Pamira din Sibiu a fost arena în care cei doi sportivi, care se cunosc atât de bine, s-au întâlnit, spre deliciul publicului sibian. Tragerea la sorți a fost câștigată de Hănescu, care a optat pentru primul serviciu. Numărul 123 în clasamentul ATP  și-a adjudecat și primul game, la 15. Crivoi a ripostat imediat, câștigându-și serviciul tot la 15. De altfel, Crivoi a câștigat următoarele cinci game-uri, și totodată primul set. Tactica sa era simplă și presupunea cu mingi lungi, în forță, pentru a-l țintui pe Hănescu pe linia de fund. Este de notorietate faptul că lui Victor Hănescu îi place foarte mult să vină la fileu, de unde, cu un lob ori cu o minge plasată în colțul opus poate să rezolve în orice moment soarta unui meci. Crivoi știa acest lucru și, printr-o imensă risipă de efort, ara terenul în lung și în lat, făcându-l să transpire serios pe Hănescu. Crivoi a venit cu bagajul plin de lovituri, etalând de la backhand cu două mâini la forehand-uri precise, plasate tocmai în colțurile terenului. Însă, vântul și canicula au contribuit din plin la cantitățile uriașe de transpirație scurse pe corpurile celor doi atleți, care nu de puține ori s-au oprit pentru a cere prosopul. Nervii și-au făcut loc în chiar penultimul game al primului set. Hănescu, vizibil afectat de tactica adoptată de Crivoi, a lovit la supărare o minge, după ce decizia arbitrului a fost în favoarea lui Crivoi, expediind-o pân înaltul cerului. A primit și avertisment, dar tocmai acest lucru a fost cheia meciului.

 Setul doi

După o binemeritată pauză de hidratare, timp în care și terenul d ejoc a primit destulă apă, cei doi români s-au reîntors la joc. Crivoi a cââștigat primul game, dar Hănescu a ripostat imediat, egalând la 1. După acest al doilea game al setului doi s-a stricat și tabela pe care era afișat scorul, iar timp de două game-uri spectatorii priveau contrariați la arbitru, care spunea un scor, și la tabelă, care îndica cu totul altceva. Până la game-ul patru, lucrurile au decurs la fel: Crivoi câștiga și trecea în avantaj, iar apoi, pe propriul serviciu, Hănescu egala. A urmat game-ul șapte, câștigat, cu greu, de Hănescu. La finalul acestuia, Crivoi, vizibil afectat, a lăsat liber un țipăt, căruia spectatorii, în jur de 150, i-au răspuns cu aplauze. Game-ul de 5-3 a fost câștigat tot de Hănescu, care începea să își revină, cu toate că pe tot parcursul meciului a comis 15-20 de greșeli neforțate. În acest game s-a întâmplat și un lucru ușor comic, o nesincronizare a arbitrului, urmată de o replică acidă a lui Crivoi. La un retur, Crivoi a trimis mingea foarte aproape de tușă, însă arbitrul, o femeie, a indicat out-ul. „Cum out, doamnă?”, spunea, indignat, Crivoi, în timp ce arbitrul se dădea jos de pe scaunul său pentru a verifica. Femeia s-a uitat și a indicat că mingea era bună. „Oprește meciul, fuuuu...! Păi, și opriți meciul așa?”, a continuat Crivoi, care, imediat, a răspuns printr-un as de toată frumusețea. Însă, soarta setului doi era decisă, chiar dacă Crivoi revenea la 4-5. Ultimul game, de 6-4 pentru Hănescu, a fost și cel mai spectaculos. După un schimb de mingi luni, cei doi s-au duelat în mingi tăiate, iar apoi, spre deliciul spectatorilor, se alergau înspre fileu, pentru că fiecare opta pentru mingi așezate cu precizie în apropierea acestuia. Hănescu a trimis mingea în stânga lui Crivoi, care a reușit să o lovească exact când aceasta se pregătea să atingă pământul pentru a doua oară, trimițând-o în dreapta primului. Atunci, fără să se uite și în stilul vechii sale cunoștințe - Roger Federer, Hănescu a plasat mingea cu un no look backhand - o lovitură de backhand executată fără ca jucătorul de tenis să privească locul în care va trimite mingea.

Setul trei

Își intrase în ritm. Cu greu, presat de jocul agresiv și în forță al lui Crivoi, dar cert e că Hănescu își intrase în ritm. Avea și atuul psihologic, pentru că tocmai ce câștigase setul doi și restabilise egalitatea. Era clar, trebuia să se joace setul trei, cel decisiv. Încrezător, Hănescu a câștigat primele patru game-uri, cu toate că nu i-a fost deloc ușor, dat fiind faptul că Crivoi arăta că mai are destulă energie pentru a urmări orice minge, oricât de puțin posibilă ar fi fost aceasta. De altfel, Crivoi a câștigat, la 4-0 pentru Hănescu, primul și ultimul său game din acest set trei. Au urmat apoi scorurile de 5-1 și respectiv 6-1, ambele în favoarea lui Hănescu.

Crivoi: Nu e ușor să joci la Sibiu!

După un meci fenomenal, în care a stors până și ultima picătură din el, Victor Crivoi a spus că nu e atât de ușor să joci pe zgura de la Sibiu. „A fost un meci strâns, pe final am obosit un pic. A câștigat anumite puncte importante, unde a fost cheia jocului, iar asta s-a întâmplat! Nu și-a găsit ritmul inițial. Pot să zic că puteam să mai fac anumite lucruri, dar nu e deloc ușor să joci aici!”, a declarat acesta, pentru Turnul Sfatului.

Hănescu: terenul din Sibiu este rapid!

După un prim set pierdut categoric, Hănescu a reintrat ușor-ușor în meci, iar în final, împotriva chiar a condițiilor de joc, a reușit să câștige. „Nu am început bine. Nu mi-au plăcut condițiile de joc. În Sibiu este altitudine, sunt 500-600 de metri care se simt. Am ajuns târziu la turneu și nu am reușit să mă acomodez foarte bine, dar important este că am reușit să stau în meci, să accept faptul că nu jucam bine. În final am reușit să îmi găsesc un joc de rezervă, ca să zic așa, un joc care să mă facă să câștig meciul. La început juca și el bine, terenul este iute, dar în final am reușit să mă obișnuiesc cu jocul lui, cu condițiile, și a fost bine!”, a declarat Victor Hănescu, pentru Turnul Sfatului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus