Joi,
30.03.2023
Cer Senin
Acum
-4°C

Fotograful sibian Sebastian Marcovici a castigat doua premii, la Salonul National "Germanii din Romania"

Sebastian Marcovici a participat la Salonul Naţional "Germanii din România” cu cinci fotografii, reuşind să obţină un premiu la categoria color şi unul la secţiunea alb-negru.

„M-am bucurat când am aflat de premii şi într-un fel am fost surprins că am câştigat la ambele categorii. Cu o fotografie color, numită „Sărbătoare, pe care am realizat-o la parada barocă, am obţinut premiul I. FDGR, iar cu o fotografie alb-negru - „Kronenfest”, pe care am făcut-o la o întâlnire a saşilor, la Cârţa, am fost desemnat cu medalia de argint”, a declarat Sebastian Marcovici.

Sebastian Marcovici este unul dintre cei mai buni fotografi de presă din Sibiu și nu numai, fiind desemnat de două ori, consecutiv Fotograful Anului, unul dintre cele mai prestigioase premii pentru fotografie jurnalistica în România.

Fotografiile lui Sebastian Marcovici, fotograful ziarului Turnul Sfatului, sunt preluate de majoritatea ziarelor şi agenţiilor din țară - Mediafax, Reuters, ProSport, ImPhoto şi multe altele.

La Salonul Naţional "Germanii din România” au fost înscrise 257 de imagini alb-negru şi color, dintre care 97 au fost acceptate de juriu. Lucrările înregistrate au fost prezentate juriului fără ca acesta să cu-noască numele autorilor şi titlurile lucrărilor.

La categoria alb-negru, medalia de aur AAFR a fost obţinută de artistul Vasile Vénig A.FIAP (Carei), medalia de argint AAFR şi premiul II. FDGR de artistul fotograf Sebastian Marcovici, iar medalia de bronz a fost obţinută de Adela Lia Rusu, din Oradea.

La categoria color, medalia de aur a fost câtigată de Claudiu Szabó E.FIAP din Oradea, premiu I. FDGR a fost acordat lui Sebastian Marcovici, medalia de argint i-a revenit artistei Ildikó Baranyi A.FIAP din Bucureşti, pre¬miul II. FDGR a obţinut de Vasile Vénig A.FIAP din Carei, iar medalia de bronz a fost acordată tot fotografului Vasile Vénig, iar premiul III FDG artistei Ildikó Baranyi.

Vernisajul Salonului Naţional şi înmânarea premiilor vor avea loc la în 21 septembrie, în sala de expoziţie a Primăriei Municiului Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

buluc

Acum 10 ani

Felicitari. Unde putem studia poza online?
Raspunde

Nicu G

Acum 10 ani

Felicitari pentru acest premiu si pozele realizate de tine in ultimii ani, unanim apreciate!
Raspunde

untitled

Acum 10 ani

Felicitari Domnului Marcovici !
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

bravo !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus