Duminică,
05.12.2021
Innorat
Acum
-3°C

Cand o iei de la zero: sport in sala de clasa

Toamna se numără bobocii, iar anul şcolar 2012-2013, care începe în 17 septembrie, se pregăteşte de start cu 2.780 de boboci repartizaţi în o sută de unităţi de învăţământ. Clasa pregătitoare a stârnit multe reacţii când a fost discutată, apoi aprobată, iar când mai sunt câteva zile până sună clopoţelul pentru „clasa zero”, şcolile se lovesc încă de probleme. Ba nu sunt spaţii, ba nu au unităţile autorizaţie de funcţionare, iar în unele şcoli, directorii au făcut schimbări radicale pentru a le găsi câte o bancă şi un scaun micuţilor.

La Școala "I. L. Caragiale" nr. 16, cu clasele I-VIII din Sibiu, 96 de elevi, împărţiţi în trei clase, două clase pregătitoare şi una de casa I, au determinat direcţiunea să amenajeze o sală de clasă în vechea sală de sport.
„Noi suntem printre puţinele şcoli din oraş în care numărul elevilor, respectiv al claselor a crescut în ultimii ani. Acum întrăm în noul an şcolar cu două case pregătitoare şi pentru că nu aveam spaţiu, am transformat sala de sport în sală de clasă. Acum sală de sport e impropriu spus, adică era o sală de clasă normală din care am scos mobilierul şi copiii mici făceau acolo sport. Nu era spaţiu aşa că am încercat să ne adaptăm. Acum am fost nevoiţi să ne mobilizăm şi să găsim soluţii pentru cele două clase pregătitoare, aşa că am zugrăvit-o, joi am primit mobilier şi până în 17 septembrie o amenajăm pentru boboci. Apoi o să căutăm o soluţie pentru o nouă sală de sport, că până la urmă este nevoie şi de un astfel de spaţiu în şcoală ”, spune directorul Roberto Dietrich.

În judeţul Sibiu 24 de unități nu au autorizație de funcționare, Școala nr. 16 nu este singura în care sala de sport a devenit clasă pregătitoare, în două unități toaleta este de fapt latrină, iar unele şcoli încă aşteptă introducerea încălzirii centralizate.
„Încercăm să luăm problemele pe rând, motivaţi de faptul că elevii noştri sunt copii buni, care reuşesc să intre la licee foarte bine cotate. Am reuşit să zugrăvit holurile, am vopsit soclurile, iar acum nu mai aşteptăm decât să se introducă încălzirea centralizată, lucru care va fi probabil posibil în vacanţa de iarnă. Acest lucru nu depinde de eforturile noastre, Primăria va organiza licitaţia, iar noi o să ne bucurăm când o să avem şi această problemă rezolvată”, a mai spus Roberto Dietrich.

Conform inspectorului școlar general al județului, Ștefan Firu, în acest moment majoritatea școlilor din județul Sibiu sunt pregătite să înceapă noul an școlar, iar profesorii sunt de acord cu el pe principiul că „în România aşa au mers mereu lucrurile, iar profesorii au fost nevoiţi să se adapteze”.

Vizualizari: 256

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

Sibian

Acum 9 ani

Excelent titlul. Si trist.
Raspunde

sibyanul scolar

Acum 9 ani

Scoala I.L.Caragiale a fost marginalizata de catre fiecare conducator aflat la Inspectoratul scolar judetean Sibiu. Alte scoli au primit fonduri pentru reabilitari diverse, iar aici a trebuit ca parintii si unii sponsori sa reabiliteze salile de clasa, grupurile sociale, holurile, s.a. . Este de necrezut ca si persoana care conduce serviciul scoli din Primaria Sibiu se arata la fel de nepasatoare fata de situatia acestei scoli. Asfaltul din curte a disparut complet, copiii fiind nevoiti sa desfasoare orele de sport in aer liber pe o suprafata periculoasa pentru integritatea lor. in fiecare an la deschidere reprezentantul inspectoratului scolar ne vorbeste exact ca pe timpul dictaturii iar preotul isi tine plictisit cuvantarea repetitiva...asta nu mai este scoala este bataie de joc la adresa copiiilor si parintilor! Despre dl. director nu mai vorbim ca ...e ca si cum n-ar fi acolo, asa ca..sa auzim de bine!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus