Sâmbătă,
28.01.2023
Ceata
Acum
-0°C

"Faust" se vede la Maribor – Capitala Culturala Europeana 2012

După cinci ani de la premiera spectacolului în cadrul Programului Sibiu 2007 – Capitală Culturală Europeană, mega – producția „Faust” a Teatrului Naţional „Radu Stanca” va fi prezentată în Slovenia. Evenimentul va avea loc în cadrul Programului Maribor 2012 – Capitală Culturală Europeană. Cele două reprezentații programate în cadrul acestui program vor avea loc vineri, 7 septembrie și sâmbătă, 8 septembrie, începând cu orele 20:00, într-o hală industrială special amenajată.

“Faust e mai mult decât un spectacol de teatru. Violent, emoţionant şi visceral „Faust“ îşi invită publicul la o experienţă individuală puternică despre cunoaștere, credinţă, durere şi iubire. „Faust-ul“ lui Silviu Purcărete, se distinge prin complexitatea viziunii regizorale: este o experienţă extrasenzorială la graniţa dintre Pământ şi Iad, un peisaj amplificat prin proiecţii, focuri de artificii, muzică rock live, zeci de actori şi dansatori şi o coloană sonoră originală semnată de Vasile Şirli. La baza acestui „Faust“ modern stă improvizaţia, textul lui Johann Wolfgang von Goethe constituind punctul de plecare pentru o compoziţie teatrală în care cuvântul nu este primordial. Scenariul spectacolului de la Sibiu surprinde momentele esenţiale din textul lui Goethe: pactul lui Faust cu Diavolul, patima lui Faust pentru Margareta, noaptea Valpurgiei şi ridicarea lui Faust la Cer. Producţia se remarcă prin decor şi light design de o impresionantă forţă evocatoare, costume provocator sugestive, elegante sau burleşti, muzică antrenantă sau copleşitoare, cu efecte sonore adecvate ambianţei funambuleşti, proiecţii video ingenios articulate în arhitectura întregului demers scenic, creat monumental prin jocul a peste 120 de actori și figuranți într-o hală industrială dezafectată”, spun reprezentanţii teatrului sibian. 

Un reper important al teatrul românesc de după 89, producția Teatrului Național „Radu Stanca“ Sibiu contribuie semnificativ la promovarea valorilor culturale naționale, precum și la susținerea unui dialog productiv între artiștii români și cei europeni. Acest lucru a fost confirmat prin premiile obținute, precum și prin turneele întreprinse: premiul pentru cea mai bună interpretare feminină într-un rol principal și premiul pentru cea mai bună scenografie – Gala Premiilor UNITER 2008, participare la Festivalul Goethe de la Frankfurt în 2008 și la Festivalul Internațional de la Edinburgh 2009 în selecția oficială, Herald Angel Award 2009, Premiul de Excelență – Gala Premiilor UNITER 2010 și participarea extraordinară de la Bruxelles din anul 2011.

Spectacolul „Faust“ în regia lui Silviu Purcărete va deschide stagiunea 2012 – 2013 a Teatrului Național din Sibiu prin două reprezentații programate vineri, 14 septembrie și sâmbătă, 15 septembrie, la Hala Balanța, începând cu ora 19:00. Prețul unui bilet este de 30 de lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus