Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

"Instruire si preventie pentru o viata sanatoasa"

Medicii sibienii au participat joi, 20 septembrie la conferinţa regională a Ministerului Sănătăţii - „Instruire şi prevenţie pentru o viaţă sănătoasă”, pentru a discuta despre beneficiile proiectului şi despre cum poate să devină acesta un suport pentru medicii români.

„Aceste cursuri de instruire din cadrul proiectului nu sunt pentru perfecţionarea medicilor, ci pentru a-i ajuta să obţină un limbaj comun, astfel încât să obţină rezultate împreună şi să înveţe să le valorifice tot împreună”, a spus Emilian Imbri, consilier al ministrului Sănătăţii.

Proiectul se adresează în principal doctorilor specializaţi în screeningul pentru depistarea cancerului de col uterin, colon şi sân şi urmăreşte creşterea gradului de formare a profesioniştilor din sistemul sanitar, pentru a răspunde noilor priorităţi ale politicilor şi programelor de sănătate.

Grupul ţintă al proiectului este format din 7.332 medici instruiţi pentru implementarea programelor de screening pentru cancerul de col uterin, colon şi sân.

În cadrul proiectului sunt 132 de cadre - medici specialişti în anatomie patologică, medicină de laborator, obstetrică-ginecologie şi gastroenterologie sănătate publică/epidemiologie şi radiologie, îi îndrumă pe cei peste 7.000 de medici în implementarea programelor de screening ale Ministerului Sănătăţii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 280

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus