Miercuri,
28.09.2022
Innorat
Acum
18°C

Conferinte pe tema "Pedagogia Holocaustului" la Sibiu

Sub titlul "Pedagogia Holocaustului", Centrul Arhidiecezan de Diagnoză şi Cercetare Catehumenală, Omiletică şi în Pedagogia şi Metodologia Religiei "Mitropolit Andrei Şaguna" din Sibiu (CADCO) organizează în perioada 3 - 4 octombrie 2012 mai multe evenimente destinate reevaluării unui segment al istoriei europene şi româneşti, într-o manieră diferită: fără a arăta cu degetul la cei ce îndeobşte sunt socotiţi vinovaţi, ci căutând cea mai eficientă modalitate de cercetare a datelor istorice şi a destinului poporului Israel. Conceptul de "pedagogie a Holocaustului" a fost creat de Şcoala Internaţională pentru Studierea Holocaustului (ISHS), Yad Vashemâs (YVS) din Ierusalim şi descrie o nouă metodă de descoperire şi predare a istoriei, din perspectiva asumării obiective a greşelilor trecutului, în scopul vindecării rănilor memoriei colective.

Pe 3 octombrie are loc prima sesiune de formare destinată profesorilor din învăţământul liceal şi gimnazial, care predau disciplinele istorie şi religie. Stagiul este gratuit şi se desfăşoară la Grupul Şcolar de Construcţii şi Arhitectură "Carol I", Sibiu. Prima parte a zilei de 4 octombrie este dedicată studenţilor Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, care sunt invitaţi la conferinţele de la Facultatea de Teologie "Andrei Şaguna". De asemenea, pe 4 octombrie se va desfăşura, în cadrul Colegiului Naţional "Octavian Goga", o dezbatere cu tema "A fost sau nu Holocaust?", la care sunt invitaţi liceenii. Conferinţele şi sesiunile de formare sunt susţinute de Hans Scholz, teolog protestant şi pastor al Bisericii Evanghelice din Baden (Germania), şi Rita Scholz. Cei doi sunt recunoscuţi pentru cursurile de pedagogia Holocaustului, pe care le predau la Şcoala Internaţională pentru Studierea Holocaustului (ISHS) în Ierusalim, ca şi pentru sesiunile de formare pe această temă, desfăşurate în cadrul comunităţilor creştine din Europa.

Sursa: Ziarul Lumina, Editia de Transilvania

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

xKCBXuERSrubBrEa

Acum 9 ani

It's much esaeir to understand when you put it that way!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus