Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

"Platonov" - premiera lunii octombrie la "Radu Stanca"

Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă duminică, 14 octombrie, premiera spectacolului „Platonov” în regia lui Alexandru Dabija. Evenimentul marchează cea de-a şasea premieră a acestei stagiuni şi aduce pe scenă două dintre cele mai bune actriţe din România, pe Ofelia Popii şi Cristina Flutur.

„Platonov” este o stranie tragicomedie a singurătăţii ce are la bază piesa din tinereţe, neterminată, a lui Cehov. Montarea de la Sibiu aduce în prim – plan o lume fascinantă dominată de pasiuni şi defecte, cu scene pline de profunzime şi delicateţe. Regizorul Alexandru Dabija alege să păstreze actorul cât mai autentic, într-un univers al oamenilor trândavi, ce se agaţă cu disperare de ideea participării la ceva măreţ, dar ratând momentele cruciale de fericire din viaţa lor. Producţia Teatrului Naţional din Sibiu se bucură de contribuţia scenografului Dragoş Buhagiar şi a compozitorului Vasile Şirli.

„Mă bucur enorm că am avut ocazia să lucrez cu Alexandru Dabija. Este un regizor surprinzător, minunat şi chiar mai interesant decât poveştile pe care le auzisem. Îl admir tare mult! Are o viziune proaspătă, inteligentă, despre Platonov-ul lui Cehov şi sunt bucuroasă că am cunoscut-o pe Sofia Egorovna, personajul pe care îl interpretez, prin intemediul lui”, a declarat Ofelia Popii, câştigătoare a două premii UNITER pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal.

Din distribuţie fac parte actorii Nicu Mihoc, Serenela Mureşan, Cristina Flutur/Cendana Trifan, Ofelia Popii, Adrian Matioc, Marius Turdeanu, Dan Glasu, Cristina Ragos, Cristian Stanca, Mihai Coman, Pali Vecsei, Rodica Mărgărit, Liviu Vlad, Vlad Robaş, Ioan Paraschiv, Ema Veţean, Edi Pătraşcu şi Paul Bondane.

„Lucrând pentru Platonov m-am tot întrebat care sunt criteriile după care ne facem viaţa şi cum alegem oamenii ce vin cu noi. Uneori e vorba de iubire, dar de cele mai multe ori e doar frică, slăbiciune şi o mare nevoie de confort şi siguranţă ce ne ţin pe loc. Şi atunci, oare, când apare şansa să schimbăm ceva, avem cu adevărat curajul să o facem?” a spus, după repetiții, Cristina Flutur, câştigătoarea premiului pentru interpretare feminină la Festivalul de la Cannes.

Premiera va avea loc duminică, 14 octombrie, de la ora 19:00, la Teatrul Naţional „Radu Stanca”. Producţia Teatrului Naţional din Sibiu va fi prezentată, de asemenea, în avanpremieră, sâmbătă, 13 octombrie, ora 19:00. Preţul biletelor este de 20 de lei, respectiv 15 lei cu reducere.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus