Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Primaria renunta la sistemul de control al traficului in favoarea reabilitarii a patru strazi

Conducerea administrației locale a decis să renunțe la unul din cele opt proiecte incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, plan căruia i-au fost alocate fonduri nerambursabile de 14,86 de milioane de euro, prin intermediul Programului Operațional Regional. Potrivit primarului Klaus Johannis, administrația a discutat cu Agenția de Dezvoltare Regională centru, organismul intermediar în accesarea amintitelor fonduri, pentru a înlocui proiectul cu numărul 7 ”Sistem de control şi management al traficului urban în Sibiu/Centru de control al traficului”. ”Proiectul referitor la centrul de dirijare a traficului vrem să îl înlocuim cu un pachet de străzi care să fie reabilitat. Odată ce în Sibiu a început eliminarea semafoarelor, prin amenajarea sensurilor giratorii, centrul de dirijare nu mai este atât de necesare”, susține Klaus Johannis.
Propunerea administrației Sibiului a fost agreată de ADR Centru. Cele patru străzi care vor fi modernizare din banii alocați, inițial, Sistemului de control amintit, sunt Măgheranului, Calea Gușteriței, Macaralei și Oțelarilor.

Din economii vor fi reabilitate și alte străzi

Indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea străzilor Măgheranului și Calea Gușteriței au fost aprobați de Consiliul local Sibiu în primăvara acestui an. Potrivit acestor indicatori, valoarea aproximată a lucrărilor de reabilitare a Căii Gușteriței (cu o lungime de 960 de metri) este de 8,68 de milioane de lei, fără TVA. Pentru strada Măgheranului, cu o lungime măsurată de 1.020 metri, valoarea lucrărilor a fost aproximată prin indicatorii tehnico-economici la 8,55 mil. de lei, fără TVA. Noua stradă va avea 100 de locuri de parcare amenajate. Toți cei 36 de copaci existenți pe această stradă vor fi tăiați, în locul lor urmând a fi plantați tot atâția copaci.
În cadrul PIDU, au fost incluse și proiectele de modernizare a străzilor Faurului, Turnului împreună cu Piațeta Târgul Peștelui, 9 Mai și Ocnei. Pentru că, în urma licitațiilor, lucrările vor fi executate cu sume mai mici decât cele estimate inițial, din economiile rezultate urmează a fi inclusă în proiectul cu finanțare europeană și modernizarea altor străzi din oraș.

Celelalte proiecte incluse în PIDU pentru care Sibiul va primi finanțare în perioada imediat următoare sunt construcţia viaductului Calea Şurii Mici – Kogălniceanu și modernizarea spaţiului public din zona centrală a cartierului  Ţiglari (Strada Cuptorului). În faza de execuție, aproape de finalizare, este și modernizarea Centrului de recuperare a copiilor cu handicap – Aleea Streiu, nr 8.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

cetatean

Acum 11 ani

Pe cand reabilitarea strazii Malinului din cartierul Gusterita. Si cetatenii de acolo platesc impozite si sunt cetateni care chiar merita mai mult a atentie!
Raspunde

@1

Acum 11 ani

ce reabilitare vrei??? poate si strada ta apare in actele primariei ca si asfaltata si reparata....a mea apare cu borduri,asfalt si complet reabilitata
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus