Sâmbătă,
09.12.2023
Innorat
Acum
1°C

Se aprind lumanari si la Sibiu de "Ziua Internationala a Comemorarii Bebelusilor si a Copiilor"

Organizaţia E.M.M.A. celebrează în 15 octombrie "Ziua Internaţională a Comemorării Bebeluşilor şi a Copiilor", eveniment aflat la a III-a ediţie în România, şi care anul acesta va fi celebrat de 19 oraşe din ţară, părintre care şi Sibiul.

Astfel, în 15 octombrie, la ora 19:00 se vor aprinde lumânări în memoria micuţilor plecaţi prea curând dintre noi. Acestea sunt lăsate să ardă o oră, creând astfel, datorită diferenţei de fus orar, un „Val de Lumină" care va face înconjurul globului şi va dura 24 de ore.

În Romania, evenimentul a fost organizat pentru prima dată în 2010, la iniţiativa Biancăi Brad, fondatoarea Organizaţiei E.M.M.A.

„Mișcarea de sprijinire a celor care trec prin pierderea unei sarcini sau a unui copil a început în Statele Unite în anul 1988 când președintele Ronald Reagan a declarat oficial luna octombrie ca fiind luna comemorării bebelușilor și copiilor decedați. În 2002, la inițiativa unui grup de părinți, ziua de 15 octombrie a fost declarată în toate statele americane zi oficială pentru comemorarea bebelușilor și copiilor. An de an mișcarea s-a extins ajungând acum să acopere toate continentele. Va așteptăm să ne fiți alături”, spun organizatorii.

La Sibiu, evenimentul se va desfăşura în curtea bisericii Înălţarea Domnului de pe bulevardul Mihai Viteazu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus