Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Traseul "Emil Cioran" - cel de-al doilea traseu cicloturistic din Sibiu, va fi inaugurat sambata

Pentru punerea în valoare a potențialului turistic și cultural al municipiului Sibiu și a zonelor înconjurătoare, Asociația Tură în Natură a marcat traseul cicloturistic ”Emil Cioran”, de nivel scăzut de dificultate dar cu un potențial ridicat din punct de vedere al obiectivelor care pot fi văzute pe parcursul lui.

Sâmbătă, 13 octombrie, începând cu ora 10.00, Asociația Tură în Natura Sibiu va inaugura traseul cicloturistic ”Emil Cioran” printr-o tură pe biciclete care va porni din fața Stadionului Municipal, din parcul Sub Arini.

Traseul cicloturistic ”Emil Cioran” oferă bicicliştilor, de orice nivel de pregătire fizică, o variantă sigură și plăcută de a ieşi din Sibiu către zonele înconjurătoare, feriţi de circulaţia auto. Traseul are o lungime de 17 kilometri și o diferență de nivel de 265 metri. El pornește din dreptul Stadionului Municipal, străbate Parcul Sub Arini, apoi intră în Pădurea Dumbrava înainte de Grădina Zoologică (intrarea din Valea Aurie). După ce parcurge Pădurea Dumbrava, imediat după Schitul Răşinari traseul se bifurcă în două direcţii: una spre Răşinari şi una spre Poplaca. Deviația către Rășinari are ca punct final casa memorială Emil Cioran. Mergând în direcția Poplaca un punct de interes este reprezentat de cătunul Trăinei, un adevărat muzeu al satului in situ.

Pentru marcarea acestui traseu de cicloturism Asociația Tură în Natura a primit o finanțare din partea Consiliului Județean Sibiu, care a completat resursele interne ale asociației dedicate acestui scop. Asociația noastră își propune dezvoltarea în continuare de noi trasee cicloturistice în județul Sibiu pentru care vom căuta noi surse de finanțare.

Cu toate că județul Sibiu are un potențial cicloturistic ridicat, până acum pe teritoriul său a fost marcat un singur traseu cicloturistic, între orașul Cisnădie și Vârful Măgura. 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Mihaela

Acum 9 ani

Variantă sigură și plăcută ? Nu uitati de cainii dintre Rasinari si Poplaca!.. Succes! :)
Raspunde

bicla

Acum 9 ani

trebuia sa te dai jos de pe bicla sa-i musti :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus