Miercuri,
10.08.2022
Light Intensity Drizzle
Acum
18°C

De ce a spart E.On asfaltul proaspat: pentru a evita "interventiile repetate"

Reprezentanții companiei E.On Gaz Distribuție au transmis ziarului Turnul Sfatului explicația lor referitoare la situația de la mijlocul săptămânii trecute, când muncitorii companiei au spart asfaltul proaspăt așternut pe strada George Coșbuc și pe strada Banatului. Înaintea lor, reprezentanții Primăriei Sibiu au declarat pentru Turnul Sfatului că lucrările au fost anunțate, în scris, de cei de la E.On Gaz cu două zile înainte. ”Acestea fiind lucrări de utilitate publică, Primăria nu poate refuza executarea lor”, au declarat reprezentanții administrației locale, care au arătat că celor de la E.On le este prezentat la începutul fiecărui an lucrările de investiții și reparații. În plus, un reprezentant al companiei de gaz participă la ședințele organizate săptămânal la Primărie pe tema lucrărilor de infrastructură. Redăm mai jos, integral, răspunsul celor de la E.On Gaz, la solicitarea formulată de Turnul Sfatului, în care era cerută și o detalierea motivului pentru care acele lucrări nu au putut fi realizate cu câteva zile mai devreme, când asfaltările nu erau finalizate.

”Planificarea investiţiilor E.ON Gaz Distribuţie pentru reabilitarea infrastructurii de gaze naturale se efectuează în funcţie de un complex de factori, între care tipul conductelor, numărul de defecte înregistrate în urma verificărilor din teren, condiţiile de agresivitate a solului în care sunt poziţionate conductele, vechimea reţelelor etc.

Totodată, planurile administraţiei locale de reabilitare a infrastructurii reprezintă un alt factor important pe care compania îl are în vedere în realizarea graficului propriilor lucrări de investiţii, atât cât este posibil, în vederea unei cât mai bune corelări.

Înlocuirea reţelei de gaze naturale din zona specificată de dvs., respectiv str. G. Coşbuc, a fost corelată cu lucrările la infrastructură derulate de municipalitate. Astfel, lucrările la care faceţi referire, efectuate la intersecţia dintre Banatului şi G. Coşbuc, reprezintă operaţiuni specifice de cuplare pentru punerea în funcţiune a noilor reţele.

Din motive ce ţin de configuraţia locală a reţelei de gaz, pentru a asigura continuitatea  alimentării cu gaze naturale a consumatorilor pe perioada desfăşurării lucrărilor (de trecere de pe vechea conductă pe noua conductă) şi pentru a se evita intervenţii repetate în carosabil în scopul dezafectării vechii conducte, s-a optat pentru soluţia cuplării ulterioare a conductelor”, se arată în răspunsul amintit.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Sibian

Acum 9 ani

Nu se poate asa ceva trb o petitie in care sa semnam impotriva firmei Eon Gaz sunt niste nesimtiti care isi bat joc de strazile noastre si de banii nostrii.
Raspunde

#

Acum 9 ani

Depuneti plangere aici: nuvasuparati.info/
Raspunde

liu

Acum 9 ani

vorba in targ este ca unii prosti au fost pusi sa conduca la eon ( ca pre vemea lu ceasca \"ba care e mai prost dintre voi... hai aici , esti bun de sef\")
Raspunde

george

Acum 9 ani

Ar trebui dati in judecata! Conducere nemteasca si atitudine romaneasca...Niste ordinari!
Raspunde

unu

Acum 9 ani

Nu stiu cum e in alte tari mai civilizate, dar ar trebui sa existe legi (care sa se si aplice) care sa interzica interventiile asupra retelelor tehnico-edilitare (apa potabila, canalizare, gaze naturale, termoficare, electrice, telecomunicatii etc.) DUPA ce s-a reabilitat infrastructura stradala, cu exceptia defectiunilor si/sau accidentelor. In caz ca nu se respecta, sa se aplice amenzi uriase -> o noua sursa de venit pentru bugetul local.
Raspunde

5

Acum 9 ani

hai mai, chiar asa de prosti suntem? de parca nu puteau COMUNICA cei de la eon ca au o lucrare de facut si sa nu puna stratul de uzura pana nu o fac si ei. Nesimtire
Raspunde

Mircea

Acum 9 ani

Situatia asta e cauzata de niste oameni care nu si-au facut treaba la timp (de la primarie dar si de la gaz). Nu au nicio scuza pentru situatiile de genul asta, asa ca in articolele viitoare vrem si niste nume ale celor care trebuiau sa sincronizeze lucrarile si nu au facut-o! Multi sibieni stiau ca urmeaza asfaltarea, mai putin reprezentantii EON si cei ai primariei. Vedem niste demisii sau avem parte de niste lasi?
Raspunde

valentin

Acum 9 ani

\"..planurile administraţiei locale de reabilitare a infrastructurii reprezintă un alt factor important pe care compania îl are în vedere în realizarea graficului propriilor lucrări de investiţii, atât cât este posibil, în vederea unei cât mai bune corelări.\" Adica, frate, atat cat este posibil, ca nici de data asta nu a fost posibil. Inlocuirea a fost facuta cand era strada sapata jumate de metru, acum au spart-o pentru a CUPLA conductele. Ca la Tribunal, onorata instanta, reformulez: E.ON GAZ, de ce a trebuit sa CUPLATI conductele cand strada era gata asfaltata si marcata, cand \"conditiile de agresivitate a solului\" va permiteau acest lucru cu 3 zile inainte, cand stratul final de asfalt nu era turnat ?
Raspunde

valentin

Acum 9 ani

cand ii intrebam pe muncitorii de pe Dealului, Banatului, Victoriei de ce au pus stratul ala provizoriu si canalizarile au ramas iesite din asfalt au spus ca \"asteapta sa-si termine interventiile Electrica, Apa Canal si E.ON Gaz\" ... asteapta probabil pana ajunge termenul de predare a lucrarii si fac lucrarea finala, spre bucuria companiilor de utilitati care parca abuia asteapta..
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

maimutele de la e-on
Raspunde

Odin

Acum 9 ani

Astia de la eon ne cred ultimi cretini? Isi bat joc de noi si mai au tupeul jegos sa ne insulte in fata cu un astfel de raspuns din care este transparenta durerea-n dos!
Raspunde

#

Acum 9 ani

Sug p̈ uLë cu voiosie.
Raspunde

michael

Acum 9 ani

mincinosi si ticalosi si nu mai am cuvinte sa-i denigrez ! dupa declaratia asta a lor...mi-a scazut presiunea la gaz ! asa de frig s-a facut pe reteaua de gaz !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus