Marţi,
02.06.2020
Ploi Scurte
Acum
11°C

E.On revine pe tema asfaltului proaspat spart: suntem constienti de disconfort

22 Octombrie 2012 19:16

Reprezentanții E.On Gaz au revenit cu un comunicat amplu pe tema lucrărilor la rețelele proprii, lucrări pe care le-au corelat cu cele ale Primăriei Sibiu, declară compania de distribuție a gazelor naturale. Care reamintește că, pentru anii următori, au în plan lucrări pe 200 de străzi din oraș.
Referitor la intervențiile de pe străzile Ţiţeica, Dealului, Banatului, G. Coşbuc, Raţiu şi Hochmeister, unde spartul proaspăt așternut a fost spart pentru cuplarea și punerea în funcțiune a noilor rețele, cei de la E.On susțin că acestea sunt excepții. ” În acest an, valoarea proiectelor de investiţii este estimată la aproximativ 23 de milioane de lei şi vizează schimbarea de conducte şi branşamente de gaze naturale în lungime de circa 35 de kilometri. (...)La Sibiu, planul de investiţii al companiei pentru acest an a fost corelat cu cel al municipalităţii, dar există şi cazuri unde executarea operaţiunilor punctuale de cuplare, ultima etapă pentru finalizarea investiţiilor, nu a fost posibilă înainte de turnarea covorului asfaltic, acest fapt fiind adus la cunoştinţa autorităţilor locale”, se arată în comunicatul remis Turnul Sfatului în cursul acestei zile.

E.On plătește refacerea asfaltului pe o lățime de 1,5 metri

Aproximativ patru metri pătrați de asfalt nou a fost mărunțit în fiecare intersecție unde au fost efectuate lucrările de cuplare a noilor rețele, estimează cei de la E.On Distribuție. Care arată că, în afara celor șase străzi mai sus amintite, vor mai fi afectate de lucrări asemănătoare, în curând, și pe străzile Lungă, B-dul Victoriei, Transilvaniei, Moldovei, Băii, Paris, T. Vladimirescu, T. Demetrescu, Bahluiului şi Hipodromului.
”Pentru acele străzi unde carosabilul se execută după pozarea reţelei (introducerea noilor rețele în subteran – n.r.), conform unei hotărâri a Consiliului Local compania plăteşte 1,5 m lăţime pentru refacere carosabil, iar diferenţa o achită primăria. Acesta este un efort financiar important suportat de compania noastră pentru reabilitarea străzilor pe care desfăşurăm investiţii”.

Ce plănuiește E.On: înlocuirea a 100 de km de conducte și branșamente

Potrivit distribuitorilor de gaze naturale, proiectele pentru anii viitori prevăd înlocuirea a peste 100 de km de conducte și branșamente, pe un număr de aproape 200 de străzi din Sibiu. Anul acesta, intervențiile de acest fel au fost efectuate pe aproximativ 40 de străzi. ” În acest an, valoarea proiectelor de investiţii este estimată la aproximativ 23 de milioane de lei şi vizează schimbarea de conducte şi branşamente de gaze naturale în lungime de circa 35 de kilometri”, estimează reprezentanții companiei.
”Suntem pe deplin conştienţi de disconfortul pe care îl generează lucrările de investiţii, dar acestea sunt realmente necesare pentru continuitatea alimentării cu gaze naturale, siguranţa şi securitatea consumatorilor”, se mai arată în comunicatul companiei.

Plângere la OPC

Săptămâna trecută, un cititor al ziarului Turnul Sfatului a fost cel care a semnalat, primul, că echipele E.On au început lucrări pe străzile finalizate cu o zi mai devreme. Reprezentanții Primăriei au anunțat, la rându-le, că au fost înștiințați de aceste lucrări cu o zi mai devreme, printr-o adresă transmisă de E.On Distribuție. ”Acestea fiind lucrări de utilitate publică, Primăria nu poate refuza executarea lor. Menționăm faptul că lucrările de investiții și reparații care apar pe listele Primăriei au fost comunicate societății de gaz încă de la începutul anului. De asemenea, menționăm faptul că un  reprezentant al societății de gaz participă săptămânal la ședințele de lucru cu constructorii, care au loc la sediul Primăriei”, mai arată Biroul de presă al administrației locale.
Fostul consilier local, Răzvan Pop, a anunțat pe blogul său că va da în judecată E.On Distribuție, în urma lucrărilor de pe străzile recent asfaltate în cartierul Josefin. Primul pas a fost făcută: a depus o plângere la Oficiul pentru protecția consumatorilor.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Radu

Acum 7 ani

Pe strada Tudor Vladimirescu se lucreaza, de vreo saptamana, la ridicarea gurilor de canal la nivelul viitorului strat de uzura. Dupa turnarea primului strat de legatura, anul trecut, au existat tot felul de interventii la retelele electrice si de gaze, s-au sapat diverse santuri. In ultima luna s-au astupat cu asfalt toate santurile. Ieri, 22 oct., s-a inceput asfaltarea trotuarelor. Sunt convins ca, dupa turnarea stratului de uzura pe carosabil, se vor mai gasi cateva lucrari de facut care necesita santuri. Trebuie sa existe. Nu se poate altfel... E inerent, precum moartea...
Raspunde

Mircea

Acum 7 ani

Chiar si asfaltand la loc fasia de 1.5 mertri problema tot exista. In afara de faptul ca asfaltul nu va mai fi la acelasi nivel lucru care se va simti si la condus, apa va intra in crapaturi, la iarna va ingheta si in primavara ne vom intalni iar cu gropile.
Raspunde

Odin

Acum 7 ani

EON - Suntem constienti de disconfort dar ne doare ... la 2m in spate. Nu va convine? Ghinion!
Raspunde

cip

Acum 7 ani

bai sincer denumirea asta de JOSEFIN ,ma duce cu gandul la un cartier de homosexuali......
Raspunde

sibian

Acum 7 ani

ceva concret faceti? miting, petitie, actiune in instanta daca se poate (semnam mai multi) nu stiu... orice ... suntem disperati de TUPEUL JEGOS al acestei companii probabil cu complicitatea si incompetenta primariei
Raspunde

valentin

Acum 7 ani

@Adi ia citeste p-aici, ***www.cultura.sibiu.ro/istoria/cronologie/P42 ia vezi, gasesti ceva de interes pentru tine ?
Raspunde

x

Acum 7 ani

Adi Minune? Pai mai boule...mai pune mana si citeste istoria orasului....Cartierul Josefin exista, doar ca putini sibieni stiu care este acesta.
Raspunde

Adi

Acum 7 ani

Josefin ii mata. In Sibiu nu exista nici un cartier cu acest nume. Nu stiu ce incercati sa obtineti prin aceste minciuni repetate?
Raspunde

Sibian

Acum 7 ani

Deci niste necomunicativi inapti care nush nimic sa faka cum trebuie si sa faca bine.Auzi 200 de strazi apai atunci primaria sa faca bine sa vb cu ei si sa lucreze de odata sa nu mai fie asa naspa si disconfort.
Raspunde

Florin

Acum 7 ani

Strada Tiglarilor recent refacuta: AZI cei de la EON frezau asfaltul de zor. Rezultatul: un sant ce traverseaza dintr-o parte in cealalta carosabilul in dreptul strazilor Traian Demetrescu si Florilor. Santul a fost acoperit cu pamant si atat. Multumim EON!! P.S. Alo Primaria Sibiu?? Ne aude cineva?
Raspunde

#

Acum 7 ani

Scanteia s-a apins...
Raspunde

Mihai

Acum 7 ani

deci, urmează o nouă excepție: Bd-ul Victoriei
Raspunde

#

Acum 7 ani

nuvasuparati.info/
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus