Miercuri,
24.07.2024
Cer Senin
Acum
21°C

A venit Mos Craciun

 

E campanie electorală. Startul s-a dat la sfârșitul săptămânii trecute. Deocamdată nu s-a întâmplat nimic. În afara faptului că orașul s-a umplut de promisiuni din partea unor figuri atârnate pe afișe nu s-a întâmplat mai nimic. Ai fi zis că politicienii de abia așteaptă campania electorală, startul celor 30 de zile, ca să își dea drumul la treabă. Probabil e cam lungă campania de 30 de zile și toți cred că „mai e timp, nu ne grăbim”.
Le-aș propune o temă candidaților ce se luptă pentru colegiile din Sibiu. Salvarea echipei Voința. Căci e momentul acela, o dată la patru ani, când ascultându-i ai impresia că a venit Crăciunul, în noiembrie. Că Moș Crăciunul electoral se plimbă cu sacul plin de cadouri și, ca o excepție, dă cadouri tuturor, și celor care au fost cuminți și celor care au făcut prostii. 
E clar că interesul popular în această direcție e mare. 2-3000 de voturi, cât numără Voința la un meci, nu-s de ici de colo. Și ce, îi doare gura să rostească vechiul discurs „pot aduna în jurul meu oameni de afaceri din Sibiu care să readucă Sibiul unde îi e locul, în primul eșalon al fotbalului românesc”? Nu. Și poate n-ar fi chiar doar o pomeană electorală. Poate vreunul dintre ei chiar are posibilitatea. Poate au și relațiile necesare. Mai mult ca sigur le au, ce i-ar împiedica să introducă fosta/actuala/fosta/actuala echipă a Sibiului în programul lor electoral?
Nu reușesc să înțeleg cum a ajuns echipa asta atât de ciumă încât să fugă toți de ea, ca de dracu. Se înghesuie investitori la U Cluj, da, echipa aia ai cărei suporteri sparg capete de jandarmi cu bocancul și nu se găsește un om, un grup de afaceriști care să plătească vreo 3-400 de mii de euro pentru echipa Sibiului? Pentru că joaca asta de-a uite Voința, nu-i Voința a început să devină dezgustătoare. Nici cel mai împătimit suporter nu știe ce să mai spere, dacă să mai spere. E campanie electorală. Și măcar pentru 30 de zile, mai întrețineți speranța câtorva mii de oameni. Poate la final iese ceva. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 220

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

1 comentarii

bes

Acum 11 ani

Noi avem candidati din toate partile tarii, mai putin din Sibiu, cel mai vechi in oras fiind domnul Tamaian(dintre candidatii la municipiu). Ce legaturi au ei cu traditiile Sibiului(sasesti sau romanesti, dupa caz)? Aici cred ca se gaseste raspunsul la dilema dumneavoastra.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus