Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Catalin Cabuz, intre Vointa Sibiu si Nationala U17

Cătălin Căbuz este genul de sportiv despre care, peste ani, vom mai auzi. Născut în Avrig în ianuarie 1996, Cătălin este un tânăr fotbalist, aflat momentan în curtea Voinței, însă acest lucru se poate schimba foarte rapid, dat fiind faptul că oficialii clubului din parcul Sub Arini au declarat recent că, din lipsă de fonduri, echipa se va desființa. Fotbalistul, elev al Liceului „Onișor Ghibu”, face zilnic naveta între Avrig și Sibiu. Însă, la puțin peste 16 ani de zile, el se poate lăuda atât cu prezențe la naționalele României U15, U16 și U17, cât și cu faptul că a trecut pe la două formații de legendă din oraș: FC Sibiu și Șoimii. 

 
A fost la Academia Hagi
 
A început fotbalul la șase ani și de atunci nu și-a schimbat niciodată postul. Goalkeeper până în măduva oaselor, Cătălin a debutat la FC Sibiu, unde juca într-o echipă în care erau fotbaliști cu patru ani mai mari ca el. A urmat o etapă de doi ani de zile, la Șoimii Sibiu, ca în final să ajungă în fieful Regelui fotbalului românesc. „După ce am fost la Șoimii Sibiu, m-a luat Academia <>. Am jucat acolo un an și jumătate, iar apoi am revenit în Sibiu. Nu au mai vrut ei să mai continuăm”, mărturisește mâhnit fotbalistul, care, privind spre viitor, își dorește o nouă șansă, pentru a-și lua revanșa. Oportunitatea poate să vină oricând, având în vedere situația complicată de la Voința Sibiu. Însă, până când lucrurile nu sunt clare în Sibiu, tânărul fotbalist nu are de gând să plece. „Am trei oferte: de la Dinamo București, Viitorul Constanța și din Italia, de la Bologna. Aș fi tentat să mă duc la Viitorul Constanța. Aș vrea să-mi iau revanșa față de ei, să le arăt că au greșit. În general, dacă greșesc, îmi iau revanșa. Dar vreau să văd ce se întâmplă cu Voința!”, spune Cătălin Căbuz.
 
20 de convocări la Națională
 
Idolul portarului sibian este Gianluigi Buffon, cel care a scris pagini întregi de istorie la clubul italian Juventus Torino. Din România, Cătălin îl place pe Mircea Bornescu, pentru „spiritul său de luptător”. Însă, jucătorul care a ajuns în 2011 la Voința Sibiu spune că are stilul său personal, nicidecum unul copiat de la vreun mare portar. Puternic și sigur pe el, goalkeeper-ul a trecut demult de emoțiile meciurilor, astfel că nu consideră necesar crearea unui ritual înaintea meciurilor. „De când m-am apucat, de la șase ani de zile, am știut că vreau să fiu portar. Niciodată nu mi-am schimbat postul. Nu m-a tentat niciodată să marchez. Nu copiez pe nimeni, am stilul meu! Ritual? Nu am nici un ritual, știu că alții au, dar am ajuns la o vârstă la care nu mai am nici un fel de emoții. Am trecut prin atâtea meciuri, încât nu mă mai tem”, spune fotbalistul, care mărturisește că obișnuitele schimburi de tricouri de după meciuri nu prezintă interes pentru el, propriul tricou având o însemnătate specială.
România nu a mai jucat demult la un turneu final, însă sibianul de la Voința crede că românii nu ar trebui să își piardă speranța, deoarece în trei-patru ani generația sa va schimba fața Naționalei. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Radu Banciu

Acum 11 ani

Bine ba cataline:)))) discurs tipic de fotbalist:)))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus