Duminică,
21.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Castigatorul concursului de logo-uri, organizat de ULBS, pentru Sibiu Smart 2013: "Turnul Sfatului este semnificativ pentru Sibiu"

În prezența presei și a unei audiențe formate din cadre didactice, la rectoratul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Adrian Stoia, câștigătorul concursului de logo-uri pentru Sibiu Smart 2013, a primit, ieri, de la rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea premiul de 1.000 de lei, care se cuvine locului I.

Logo-ul câștigător, care înfățișează Turnul Sfatului din Sibiu, a fost ales din 66 de lucrări. „A fost un număr de 66 de lucrări, iar la acest concurs au participat doar studenții Universității Lucian Blaga din Sibiu, pentru că era concursul nostru, studenți de la toate formele de învățământ – licență, master și doctorat. A existat o comisie, care a avut misiunea dificilă de a alege din cele 66 de lucrări pe cea câștigătoare. După jurizare, lucrarea câștigătoare, realizată de studentul doctorand Adrian Stoia, a obținut sufragiile comisiei. Cu această ocazie, îi înmânez și premiul în valoare de 1.000 de lei”, a spus rectorul ULBS, Ioan Bondrea.

Turnul Sfatului și Podul Minciunilor, reprezentative pentru Sibiu

Concursul a fost câștigat de Adrian Stoia, student doctorand al Universității „Lucian Blaga”. Acesta spune că la conceperea logo-ului, care va trona la toate evenimentele de anul viitor organizate în Sibiu, au contat în primul rând simplitatea cât și faptul că produl finit trebuia să reprezinte orașul de pe Cibin. „Când am pornit la acest logo, am încercat să încep cu o imagine semnificativă pentru Sibiu. Seminificativ pentru Sibiu mi se pare, ca și arhitectură, Turnul Sfatlui, Podul Minciunilor, deci lucrurile istorice. M-am gândit să încep cu Turnul Sfatului. Așa cum prevedea concursul, am făcut trei modele, trei logo-uri. Este un lucru simplu, dar consider că să fii simplu nu e deloc simplu, cum spune Blaise Pascal. Din moment ce candidez la un concurs, da, sper să îmi văd macheta postată în tot orașul și, deci, acceptată de Municipalitate”, a declarat Adrian Stoia, cel care a primit de la rectorul Bondrea suma de 1.000 de lei, promisă câștigătorului.

Stoia a fost completat de heraldistul Constantin Itu, de la Muzeul Brukenthal, potrivit căruia „Turnul Sfatului” este un exemplu „clar și simplu”. „Ca heraldist, m-am gândit în primul rând la ceva ce ține de istorie. Întotdeauna, heraldica este ancorată în istorie. În 2007, când Sibiul a fost Capitală Europeană, s-a mers pe afirmația . Turnul Sfatului est eun exemplu clar și simplu. Am încercat, pe cât posibil, să introduc elementele de heraldică, vechi de 8-900 de ani, într-un logo ce va fi folosit, vehiculat și valorificat la nivelul anului 2013”, a declarat Constantin Itu, de la Muzeul Brukenthal.

Bondrea: „Logo-ul va fi pe afișele Sibiu Smart 2013”

Rectorul ULBS a dezvăluit că a avut o discuție cu primarul Klaus Johannis, iar în urma întrevederii a primit asigurări că logo-ul premiat ieri va fi prezent pe afișele Sibiu Smart 2013. Nu singur, ci însoțit de logo-ul ales de Primărie, deoarece Municipalitatea organizează un concurs asemănător. „Am avut o discuție cu domnul primar Johannis. Așa cum bine știți, și Primăria a lansat un concurs de logo-uri, dar împreună, atât acel logo pe care îl va premia Primăria, cât și acest logo, vor sta pe afișele Sibiu Smart de anul viitor. Vor fi cu siguranță pe afișe, dar ne dorim să fie și pe alte instrumente de marketing ale Universității acest logo. Poate și această simplitate de care amintea Adrian a concurat în alegerea lui, pentru că logo-ul va fi multiplicat pe varii suporți fizici, așa că e nevoie și de o simplitate în acest logo”, a mai spus Bondrea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

9 comentarii

e ridicol!

Acum 11 ani

nu e asa de rau ca ati gresit sau ca nu ati reusit sa produceti un logo actual si apreciat. asta e. dar sa persistati in greseala si sa insistati ca acel rateu de logo sa apara pe materialele promotionale oficiale ale Primariei Sibiu e deja daunator pentru oras. Mai bine sa nu se mai faca marea campanie \"Sibiu Smart\" si sa asfalteze doua strazi de banii aia decat sa ne batem joc in felul asta!
Raspunde

ionut

Acum 11 ani

sa se foloseasca turnul sfatului in logo e ok, dar logo-ul castigator arata ca unul facut in anii \'90 in \"paint\". Zici ca l-a conceput un prescolar
Raspunde

B

Acum 11 ani

E rusinos fontul... nu turnul..
Raspunde

AT

Acum 11 ani

jenant!
Raspunde

connoseuir

Acum 11 ani

\"Este un lucru simplu, dar consider că să fii simplu nu e deloc simplu, cum spune Blaise Pascal.\" pfff hahahahaha. Nu vreau sa-mi imaginez ce tablouri are domnul rector sau icoane cu luminite prin casa, daca ia dat la pampalaul asta 1000 de lei.
Raspunde

yo

Acum 11 ani

bataie de joc...cand eram mai mic desenam mai frumos in paint ! si fontu zici ca e desenat cu spray !
Raspunde

Mircea

Acum 11 ani

oare chiar nu era un logo mai bun ca asta intre cele 66? au fost afisate undeva logo-urile participante la concurs?
Raspunde

jegul

Acum 11 ani

***dl.dropbox.com/u/9643056/ad.jpg facut in 2 minute pe wc. am avut timp si de rebus.
Raspunde

@8

Acum 11 ani

arata mult mai bine :))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus