În prezența presei și a unei audiențe formate din cadre didactice, la rectoratul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Adrian Stoia, câștigătorul concursului de logo-uri pentru Sibiu Smart 2013, a primit, ieri, de la rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea premiul de 1.000 de lei, care se cuvine locului I.
Logo-ul câștigător, care înfățișează Turnul Sfatului din Sibiu, a fost ales din 66 de lucrări. „A fost un număr de 66 de lucrări, iar la acest concurs au participat doar studenții Universității Lucian Blaga din Sibiu, pentru că era concursul nostru, studenți de la toate formele de învățământ – licență, master și doctorat. A existat o comisie, care a avut misiunea dificilă de a alege din cele 66 de lucrări pe cea câștigătoare. După jurizare, lucrarea câștigătoare, realizată de studentul doctorand Adrian Stoia, a obținut sufragiile comisiei. Cu această ocazie, îi înmânez și premiul în valoare de 1.000 de lei”, a spus rectorul ULBS, Ioan Bondrea.
Turnul Sfatului și Podul Minciunilor, reprezentative pentru Sibiu
Concursul a fost câștigat de Adrian Stoia, student doctorand al Universității „Lucian Blaga”. Acesta spune că la conceperea logo-ului, care va trona la toate evenimentele de anul viitor organizate în Sibiu, au contat în primul rând simplitatea cât și faptul că produl finit trebuia să reprezinte orașul de pe Cibin. „Când am pornit la acest logo, am încercat să încep cu o imagine semnificativă pentru Sibiu. Seminificativ pentru Sibiu mi se pare, ca și arhitectură, Turnul Sfatlui, Podul Minciunilor, deci lucrurile istorice. M-am gândit să încep cu Turnul Sfatului. Așa cum prevedea concursul, am făcut trei modele, trei logo-uri. Este un lucru simplu, dar consider că să fii simplu nu e deloc simplu, cum spune Blaise Pascal. Din moment ce candidez la un concurs, da, sper să îmi văd macheta postată în tot orașul și, deci, acceptată de Municipalitate”, a declarat Adrian Stoia, cel care a primit de la rectorul Bondrea suma de 1.000 de lei, promisă câștigătorului.
Stoia a fost completat de heraldistul Constantin Itu, de la Muzeul Brukenthal, potrivit căruia „Turnul Sfatului” este un exemplu „clar și simplu”. „Ca heraldist, m-am gândit în primul rând la ceva ce ține de istorie. Întotdeauna, heraldica este ancorată în istorie. În 2007, când Sibiul a fost Capitală Europeană, s-a mers pe afirmația
Bondrea: „Logo-ul va fi pe afișele Sibiu Smart 2013”
Rectorul ULBS a dezvăluit că a avut o discuție cu primarul Klaus Johannis, iar în urma întrevederii a primit asigurări că logo-ul premiat ieri va fi prezent pe afișele Sibiu Smart 2013. Nu singur, ci însoțit de logo-ul ales de Primărie, deoarece Municipalitatea organizează un concurs asemănător. „Am avut o discuție cu domnul primar Johannis. Așa cum bine știți, și Primăria a lansat un concurs de logo-uri, dar împreună, atât acel logo pe care îl va premia Primăria, cât și acest logo, vor sta pe afișele Sibiu Smart de anul viitor. Vor fi cu siguranță pe afișe, dar ne dorim să fie și pe alte instrumente de marketing ale Universității acest logo. Poate și această simplitate de care amintea Adrian a concurat în alegerea lui, pentru că logo-ul va fi multiplicat pe varii suporți fizici, așa că e nevoie și de o simplitate în acest logo”, a mai spus Bondrea.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Muzeul Brukenthal , Podul Minciunilor , Turnul Sfatului , Lucian Blaga , Klaus Johannis , Capitală Europeană , Sibiu Smart , Adrian Stoia , Universităţii Lucian Blaga , Ioan Bondrea , Blaise Pascal , Constantin Itu , Turnul Sfatlui
Vizualizari: 839
Ultimele comentarii
Acum 6 ore
Erata
Acum 6 ore
Un român
Acum 6 ore
Adina
Acum 6 ore
Unul
Acum 7 ore
Emil