Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

“Borcanul cu dulceata de povesti" se deschide la Marpod

Biblioteca Judeţeană ASTRA şi Primăria Comunei Marpod deschid miercuri, 5 decembrie, în ajun de Moş Nicolae, “Borcanul cu dulceaţă de poveşti”, prima bibliotecă publică din România, care are la bază un concept creativ menit să atragă publicul înspre instituţia lecturii – biblioteca. Inaugurarea noii biblioteci este programat pentru ora 17:00 și va prilejui totodată lansarea serviciului “Biblionet – Calculatoare cu internet pentru public”, serviciu oferit prin programul Biblionet, de către IREX România, serviciu în baza căruia noua bibliotecă va fi dotată cu echipamente IT.

“Am pornit la drum cu intenția de a deschide cât mai multe biblioteci publice şi mai ales de a deschide o bibliotecă în locuri unde aceasta nu mai funcţiona sau nu a funcţionat niciodată. Ideea reinventării noţiunii de bibliotecă publică, a apărut atunci când ne-am dat seama că trebuie să transformăm această instituţie într-una atractivă pentru toată lumea şi mai ales pentru aceia care nu au păşit de mult pragul unui astfel de lăcaş. Aşa a apărut biblioteca din Marpod: din dorinţa noastră de a reîntoarce lumea spre cultură și comunicare și din înțelegerea importanței acestui obiectiv din partea autorităţile publice locale din comună”, a spus Florinela Anca Vasilescu, bibliotecar metodist Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu şi coordonator județean Program Biblionet.

Biblioteca publică din Marpod, reamenajată în pivniţa primăriei din localitate, are la bază ideea creării unui spaţiu în care cărţile şi poveştile ce le conţine fiecare volum în parte, sunt principalele bunătăţi din „cămară”. La Marpod, borcanele din pivniţă sunt pline cu poveşti şi nu doar cu dulceţuri.

Deşi amenajarea a presupus în mare parte restaurarea vechilor obiecte de mobilier, spaţiul invită la poveste: întregul perete exterior este pictat în culori vii, iar intrarea în bibliotecă se face printr-un borcan supradimensionat.

Campania “Cărţi de poveşti pentru ţinuturi de poveste”, derulată la Sibiu pe tot parcursul verii de către Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu, a reuşit să aducă pe rafturile noii biblioteci peste 3.000 de volume. Printre acestea se numără cărţi de poveşti, beletristică şi literatură din programa şcolară obligatorie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Alin Hategan

Acum 11 ani

Felicitari!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus