Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Piesa “Cerere in casatorie" revine pe scena "Radu Stanca"

Piesa “Cerere în casatorie” de Cehov este un studiu dramatic despre oamenii singuri care nu şi-au găsit jumatatea, oameni care sunt confuzi, care nu-şi mai gasesc locul şi echilibrul. Singura lor dorinţă este de a-şi trăi viaţa alături de cineva, de a se implica serios emoţional într-o relaţie. Dar piedica în calea fericirii lor este însăşi natura lor, felul lor de-a fi.

Pentru harnica Natalia Stepanovna şi pretendentul său Lomov, cel care se afla deja la vârsta critică, este dificil să-şi ţină în frâu temperamentul impulsiv şi agitat. În loc ca legătura dintre ei să se dezvolte într-o dragoste armonioasă, între cei doi creşte o tensiune care culminează cu un adevarat scandal datorită faptului că ei sunt mereu pe poziţii contradictorii, iar atunci când vor să-şi demonstreze dragostea, pe care o au unul faţă de altul, o fac printr-o triadă de insulte.

Conflictele relaţiei dintre ei se bazează pe termeni ca: al meu – al tău, vreau – nu vreau, al meu este bun – al tău este mai puţin bun. Toate aceste elemente şi contadicţii le produc de fapt suferinţă, nu doar sufletească, ci chiar şi fizică: batăile inimii lui Lomov sunt mai alerte, simte cum nu-l mai ţin picioarele, ochii îi zvâcnesc, iar Natalia suferă de accese de panică. Aceste conflicte sunt, în egală masură, încordate şi tensionate, dar şi copilării de-a dreptul amuzante.

Din distribuţie fac parte Ofelia Popii, Pali Vecsei şi Gelu Potzolli.

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 8 decembrie, de la ora 19:00, la Teatrul Naţional „Radu Stanca”. Preţul unui bilet este de 10 lei şi 5 lei cu reducere.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus