Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Directorul general al CNADNR, Liviu Pop: La sfarsitul lui 2013, inceputul lui 2014, vom avea un constructor pentru autostrada Sibiu – Pitesti!

Directorul general al Companiei Naționale de Drumuri spune, într-un interviu acordat Agenției Naționale de Presă, că tronsonul de autostrada de la Sibiu la Deva va fi terminat în vara anului viitor, iar întreaga autostrada Sibiu – Nădlac până la sfârșitul anului 2014. Cât privește autostrada de la Sibiu la Pitești, documentația necesară ar fi deja realizată, la finalul lui 2013 existând posibilitatea să avem și un constructor stabilit.

”Coridorul IV va fi gata în 2016, iar tronsonul Sibiu - Nădlac, de care se vorbeşte atât de des în ultima vreme, în 2014, cu toate întârzierile şi problemele de pe acest tronson. Pe tronsonul Nădlac - Arad, cel reziliat, vom avea un constructor în martie 2013, cel mai probabil, iar tronsonul Sibiu - Deva va fi gata undeva în vara anului 2013”, a declarat Liviu Pop pentru Agerpres.

Referitor la autostrada Sibiu-Pitești, Pop spune că documentația este deja realizată. ”Acest tronson se va face cu fonduri europene. Acum, documentaţia realizată de noi este la JASPERS, organismul de asistenţă european pentru astfel de proiecte, pentru a fi verificată astfel încât să puteam realiza studiul de fezabilitate necesar pentru a obţine finanţarea. Cred că la sfârşitul lui 2013, începutul lui 2014 vom putea avea un constructor pe acest sector extrem de important”, a explicat directorul CNADNR.

Pop mai spune că autostrada Sibiu-Pitești pune și foarte multe probleme de mediu. ”Avem nu mai puţin de 22 de obiecte protejate Natura 2000, iar pentru a realiza acest proiect sunt necesare o multitudine de avize, mai ales pe partea de mediu, şi tocmai de aceea nu am dorit să începem demersurile pentru construcţie înainte de a avea toate avizele necesare, pentru a evita blocări ulterioare ale lucrărilor, aşa cum s-a mai întâmplat”, mai explică Pop.

CNADNR va avea în 2013 un buget de aproximativ 1,4 miliarde lei, din care o mare parte sunt destinaţi plăţilor pentru lucrările efectuate în acest an.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

13 comentarii

Johann

Acum 11 ani

In 2014 vom avea un constructor pentru un pod suspendat de la pamant la luna... ce ar fi mai probabil decat autostrada asta.
Raspunde

vai lume

Acum 11 ani

vai lume ...sic and va fii finaizata autostrada?in 2025?ha ha.....ups adik 2035?
Raspunde

sibian autohton

Acum 11 ani

Ştefan Dobre pe actualul director general al C.N.A.D.N.R. îl cheamă Mircea Pop. Uită-te pe saitul companiei!
Raspunde

Pop

Acum 11 ani

Acest Domn Mircea Pop nu a aflat ca s-a terminat campania electorala? Cum sa afirmi ca la fianlul 2013 vom avea constructor si in 2016 vom avea coridorul gata? A face Sibiu-Pitesti in 2 ani mi se pare o aberatie imposibil de realizat. E doar praf in ochii prostilor. CNADNR-ul mai bine ar pune mana pe treaba si sa scoata SF-ul ala la licitatie si dupa aia sa vorbeasca.
Raspunde

gica

Acum 11 ani

Ar trebui sa fiti putin mai sceptici
Raspunde

Vivat Coifer

Acum 11 ani

Traiasca Coifer !!! Marsa si santierul..... treaba buna a-ti facut baieti si fete.....Sa ne vedem la cat mai multe poduri si podete.
Raspunde

siby

Acum 11 ani

BLA, BLA, BLA. NE IMBATAM DE 22 DE ANI CU VORBE GOALE SI APA RECE! NE-AM CAM SATURAT...SAU INCA NU!
Raspunde

Bulica Chiriches Pop-Gligor

Acum 11 ani

Pop du-te la Cluj sa vezi cum ti-ai batut joc de centura ta acolo. Ce blaturi ai facut cu tzziganii aia unguri sa ne faca centura! Cu toate acestea eu il cred pe Pop. Se va accelera procedura. Veste buna pentru Sibieni si pentru Romani.
Raspunde

Pop

Acum 11 ani

Asa imi vine sa fac o labba de numa numa.
Raspunde

Errare humanum est. Et perseverrare diabolicum

Acum 10 ani

ŞTEFAN DOBRE PE ACTUALUL DIRECTOR GENERAL INTERIMAR DE LA C.N.A.D.N.R. Îl CHEAMĂ MIRCEA POP. TE ROG, CORECTEAZĂ CĂCI ALTFEL RIŞTI SĂ CAZI ÎN RIDICOL!
Raspunde

ha ha

Acum 10 ani

iar in 2075 vom avea si autostrada finalizata.....romanika tara proiectelor nefinalizate si a prostilor cei cred pe mitici....bv
Raspunde

autostrada

Acum 10 ani

bai nu e devina pop ,este de vina asta de ne conduce de vreo 9 ani si acum ne spune niste povesti de parca acuma sa intors in tara dupa un periplu pe afara de vreo 24 de ani ,ba asta de va conduce a fost ministru transporturilor de vreo 4 ori ,nu spunea chiar el ca nu ne trebuie autostrazi ,ba culoaru 4 este propus pentru executare de UE de vreo 25 de ani cu finantare de 85 la suta bani europeni si de ce nu s-a realizat ,astia sunt bani urmariti si se poate lasa cu bratari ,facem cu bani publici ca la astia nu ne verifica nimeni si rezultatele se vad ,cazu bechtel ,cloaru normal este si va fi nadlac -deva -sibiu -rm vilcea -pitesti -bucuresti -constanta -istambul ,de ce crezi ca ceausescu a inceput constructia autostrazi in 68 bucuresti -pitesti asta era directiva europeana ,ati venit voi si din interese meschine si de patriotism local pe bani publici si at-i desenat autostrazi numai din dorinta s-a nu esiti din context
Raspunde

horia

Acum 10 ani

daca nici cu 80%bani de pomana,nu sintem in stare ...da de unde ne tragem noi???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus