Luni,
05.12.2022
Cer Senin
Acum
1°C

Expozitii temporare la Brukenthal

“Descoperiri în pinacoteca Muzeului Naţional Brukenthal: 2007-2012” şi “ Ştiaţi că?” sunt cele mai recente expoziţii ale muzeului sibian, care îşi aşteptă vizitatorii începând de joi, 13 decembrie.

“Descoperiri în pinacoteca Muzeului Naţional Brukenthal: 2007-2012” îşi propune să prezinte rezultate ale cercetării şi activităţii de restaurarea a unor lucrări din pinacoteca Muzeului Naţional Brukenthal, desfăşurate în perioada 2007-2012. Majoritatea sunt recente, din perioada 2010-2012. Ele se datorează atât specialiştilor din muzeu cât şi unor cercetători din exteriorul acestuia, ca rezultat al colaborării cu muzeul sau al interesului lor personal pentru anumite lucrări din colecţie.

„ În ultimii ani se remarcă o mai bună cunoaştere şi apreciere în străinătate a patrimoniului Galeriilor de Artă. La aceasta au contribuit atât expoziţiile muzeului, care au cuprins întotdeauna şi un număr semnificativ de lucrări pentru prima oară prezentate publicului străin sau anume restaurate în acest scop, cât şi tot mai frecventele solicitări ale unor lucrări din pinacoteca muzeului la mari expoziţii internaţionale sau pentru a fi reproduse în diferite lucrări ştiinţifice. Mijloacele tehnice moderne - aparatele optice, calculatorul şi accesul la comunicarea electronică şi la informaţiile de pe internet, au facilitat foarte mult studiul diversificat şi aprofundat al lucrărilor, de la imaginea de ansamblu până la detalii greu de sesizat anterior”, a declarat Alexandru Sonoc, curatorul expoziţiei.

A doua expoziţie oferă o incursiune în lumea mai puţin cunoscută a animalelor şi aduce o mulţime de noutăţi în atenţia publicului.

“Expoziţia este o invitaţie la observaţie în lumea animalelor, la analiză şi reflecţie asupra faptelor ştiute sau mai puţin ştiute ale acestuia. În această expoziţie sunt etalate moluşte, artropode, insect, amfibieni, reptile, păsări şi mamifere, însoţite de texte care prezintă şi explică fapte mai puţin cunoscute despre acestea”, spune curatorul expoziţiei, Ana-Maria .

“Descoperiri în pinacoteca Muzeului Naţional Brukenthal: 2007-2012” va fi vernisată joi, 13 decembrie, de la ora 15:00, la Palatul Brukenthal. “Ştiaţi că?” va fi vernisată vineri, 14 decembrie, de la ora 12:00, la Muzeul de Istorie Naturală.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus