Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Sibiu: porc cu trichineloza in Turnisor

Un nou caz de trichineloză a fost confirmat ieri, 11 decembrie 2012. De această dată este vorba despre un animal sacrificat în Turnișor.

Acest ultim caz de trichineloză porcină a fost confirmat, în cursul zilei de 11 decembrie 2012, de către specialiştii secţiei de boli parazitare din cadrul laboratorului de diagnostic al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu.

Animalul blonav a fost sacrificat împreună cu un altul în gospodăria lui M. M., un sibian din Turnişor. „În urma anchetei epidemiologice efectuate de medicii veterinari oficiali, s-a constatat că proprietarul a sacrificat în gospodăria proprie doi porci, fără să se consume carne provenită de la aceste animale, însă a început procesarea cărnii în amestec de la porcii sacrificaţi, înainte de examenul care a comfirmat boala. În această situaţie medicii veterinari au confiscat întreaga cantitate de carne şi organe, respectiv 367 kg. cantitate distrusă la incineratorul de la D.S.V.S.A. Sibiu.”, transmit reprezentanții D.S.V.S.A. Sibiu, citați de Agerpres.ro.

Trei cazuri descoperite în decembrie

În cursul lunii decembrie, au fost examinați 3.588 de porci domestici, sacrificaţi în gospodării, şi 61 de mistreţi recoltaţi în campania de vânătoare. Dintre aceștia, doi porci domestici(în Răşinari şi Sibiu) și un mistreț, recoltat în Fondul de Vânătoare Ocna Sibiului, au diagnosticaţi cu trichineloză.

Pentru a preveni îmbolnăvirea, autoritățile din domeniu recomandă populației să solicite medicului veterinar arondat „controlul sanitar veterinar al cărnii provenite de la animale sacrificate în abatoare şi în gospodăriile individuale (porc, nutrie, cal) precum şi al vânatului comestibil (mistreţ, urs) prin examen trichineloscopic”. De asemenea este indicată „achiziţionarea cărnii de porc doar din unităţi autorizate sanitar veterinar, respectiv abatoare, carmangerii, măcelarii, hale din pieţe agroalimentare, sau magazine cu sectoare pentru comercializarea cărnii, verificând dacă are aplicată marca de sănătate (ştampila)”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus