Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
12°C

Luna plecarilor: trei de la CJ, unul de la CL. USL nu se grabeste la inlocuire

Rezultatele alegerilor generale sau luptele interne din micile partide au dus la situația în care, luna aceasta, nu mai puțin de trei consilieri județeni își vor înceta mandatul, în condițiile în care un post era vacant de mai bine de o lună. La Consiliul Local, de asemenea, de joia aceasta va deveni vacant și postul lui Ioan Tămâian, ales deputat. Singurii care au anunțat oficial supleanții sunt cei de la PP – DD.
În ședința de joi a CJ Sibiu, se va ajunge în situația în care din cei 32 de consilieri județeni aleși la începutul verii anului trecut, în funcții să mai rămână doar 28. După demisia lui Sajtos  László (PNL) în decembrie anul trecut, pe motiv de incompatibilitate cu funcția de conducere din Ministerul Transporturilor, a urmat demisia lui Nicolae Neagu (tot PNL). Acesta din urmă, vicepreședinte al CJ, a fost ales senator la alegerile din decembrie. Tot atunci, și Iacob Pușcaș (PP DD) a fost ales deputat, demisionând la rându-i din Consiliul Județean. A ”tras-o” după el și pe Magdalena Țițonia  dată afară din PP DD recent. Prin urmare, și locul ei devine vacant.
În fine, în celălalt important for legislativ local – Consiliul local Sibiu – a devenit vacant postul de consilier local ocupat de Ioan Tămâian (PNL), ales deputat în decembrie anul trecut.

Cine vor fi noii aleși. USL n-are înlocuitori

Singurul partid care a anunțat oficial cine sunt supleanții care ar urma să ocupe posturile devenite vacante sunt cei de la PP DD. Aceștia l-au anunțat în locul lui Pușcaș pe Constantin Borcan, iar în locul Magdalenei Țițonia pe Radu Cristea.
Cei de la USL nu s-au grăbit să anunțe oficial supleanții susținuți pentru ocuparea posturilor lăsate vacante de Neagu și Sajtos. Chiar dacă, într-un comunicat de presă semnat de PNL, aceștia erau anunţaţi ca fiind Branga Lucian Ioan Florin  și Luca Marcel Constantin. Dintre care, ultimul, ar urma să devină şi vicepreşedinte al CJ Sibiu, în locul lui Neagu.
Şi cum USL nu se grăbeşte să numească supleanţii la CJ, la fel procedează şi în cazul Consiliului Local, unde în locul lui Tămâian nu a fost nominalizat liberalul care să îi ia locul.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus