Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

KTM Cycling Team SB, o noua echipa in oras:Din centrul Pamantului, in inima Sibiului

KTM Cycling Team Sibiu este cea mai recent înființată asociație a cicliștilor amatori din oraș. Asociația s-a născut chiar la începutul acestui an, în întâi ianuarie, din dorința unor sibieni pasionați de a se constitui într-un cadru organizat, propice sportului. Au pornit la drum cinci, însă acum sunt deja opt membri, deoarece unul din principalele scopuri ale noii echipe de cicliști din Sibiu este descoperirea de talente. „ Participăm de câțiva ani la concursuri, plus că pedalăm din copilărie. Ne-am descoperit unii pe alții prin parcul Sub Arini, pe traseele înspre Cisnădie sau Păltiniș. Și am legat prietenii. Simțind că e mult mai ușor să faci parte dintr-o asociație, până la urmă a venit de la sine apariția acesteia”, spune Dorin Dîrnescu, președintele asociației sportive.

Ciclismul tinde să devină un sport practicat de tot mai mulți sibieni. Fie că respectă regulile de circulație și abordează traseele pe pistele de biciclete, ori că, dimpotrivă, străbat orașul pe trotuare, sibienii învață importanța bicicletei. Despre rolul recreațional al bicicletei vorbesc parcurile pline din sezonul cald. Însă, potrivit membrilor  Cycling Team Sibiu, orașul de pe Cibin și întreg județul reprezintă destinația ideală pentru sibianul care vrea să treacă de la a pedala de unul singur, la statutul de ciclist amator, cu dexteritate de profesionist. „În primul rând, vrem să dezvoltăm mișcarea ciclistă în Sibiu. Se construiesc în continuare piste de biciclete. Zona este mare, te uiți în față, stânga, dreapta – dacă nu ai munți, ai dealuri. Deci, se pretează perfect pentru mountain bike, chiar și pentru ciclismul normal și bicicletele de șosea. Interesul există. De exemplu, vara, în Parcul Sub Arini nu ai loc de bicicliști. Sunt entuziaști, e bine pentru început pentru că merg în parc. Asta dorim noi, ca oamenii să se deschidă către natură. Către Poplaca, Rășinari – să descopere Sibiul. Bicicleta nu e doar mersul prin parc, pe acolo mergi când ești mic, atunci e ceva nou. Odată ce descoperi un drum nou, mai descoperi un izvor, mai mănânci un măr, e altceva. E o comuniunie cu natura și te face să uiți de multe lucruri, de stres, de exemplu. Așa am început și noi, dar având competitivitate, am încercat să o ducem cât mai sus””, spune Dorin Dîrnescu, președintele asociației sportive.

„Călătorie spre centrul Pământului”

Pe lângă cei cinci membri - Ioan Florian Fogoroș, de 41 de ani, Alexandru Mareș, de 33 de ani, Cosmin Oprea, de 21 de ani, Adrian Popa, de 20 de ani, și președintele Dorin Dîrnescu, în vârstă de 24 de ani, din echipă face parte și Deborah Faoro. Trei dintre ei, respectiv Dorin, Alexandru și Deborah, au călătorit spre centrul Pământului, în 24 februarie. De fapt, așa se numea concursul de mountain bike cross country din salina de la Slănic, Prahova. De la întrecerea care a fost o premieră europeană, sibienii nu s-au întors cu mâna goală. Deborah și-a spulberat concurența și a terminat cursa cu un minut înaintea celorlalte fete, în timp ce Alex Mareș a terminat pe locul 15 la general, iar Dorin a ocupat locul întâi la categoria 18-29 de ani. „Noi am coborât pe tunelul tehnic, pe unde ei fac accesul, descărcarea, pe acolo merg cu camioanele. Traseul a avut 3 kilometri, cu o diferență de nivel de 30 de metri. A fost mai mult de fugă, pentru că a fost mai mult în zonă plată. Au mai pus ei diferite obstacole – saci cu sare, bârne de lemn, plus serpentine, curbe”, povestește Dorin Dîrnescu.

Provocări pentru cicliștii sibieni

Cei de la KTM CTScunosc drumurile și traseele din județ mai ceva ca echipele de asfaltări sau ca cei din administrație. Ți-ar povesti în ce parte a județului sunt cele mai multe gropi, dar și unde drumul e ca în palmă. Tocmai de aceea, anul 2013 se anunță extrem de tentant pentru sibienii de rând. Chiar dacă sportivii de la Cycling Team Sibiu folosesc, în concursuri, biciclete KTM oferite la un preț redus de unicul importator  din România, aceștia spun că înspre vară vor să îi vadă la lucru pe toți cei pentru care  ciclismul e mai mult decât o pasiune. „Vrem să ne închegăm ca echipă, să ne facem un nume, iar apoi în jurul acestui nucleu o să încercăm să facem câteva competiții pentru amatori. Adică pentru cei care încă nu știu ce înseamnă un concurs. Vom aborda un traseu în zona pădurilor, de exemplu. Mai la vară o să facem ture, pentru că atunci va fi mai cald. Sibienii ne pot contacta printr-un simplu e-mail. Stabilim de comun acord o întâlnire potrivită nivelului persoanei. Vedem cum te descurci, ce îți place, ce dorești”, conchide Dorin Dîrnescu, liderul echipei KTM Cycling Team Sibiu, care în 2013 își propune să participe la minimum 20 de concursuri. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

petrica bontas

Acum 11 ani

sunt interesat de idee. care este modalitatea de contact?
Raspunde

KTM CTS

Acum 11 ani

www.ktmcycling.ro este site-ul , si acolo aveti modalitate de contact. Va asteptam
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus