Miercuri,
19.01.2022
Cer Senin
Acum
1°C

Spicy nu este deloc spicy

Avem redacția în Piața Mică de mai bine de un an și în fiecare zi, pe la prânz - când ne lovește foamea, am evitat ”restaurantul” Spicy. La un așa nume aveam impresia că toată mâncarea este de la picant în sus și că pleci de acolo doar cu gura în flăcări. Până săptămâna trecută, când mi-am făcut curaj.

Prima impresie: dezamăgire. Spicy nu este deloc ceea ce pare a fi, mai ales cu doi ardei iuți, unul roșu și altul verde, pe firma de la intrare. Și nicidecum nu este un restaurant care servește mâncăruri picante, în care o masă de prânz să se transforme într-o experiență culinară extremă dar incitantă. Dimpotrivă, Spicy este un simplu și banal fast-food, care servește câteva tipuri de sandviciuri calde și gyros cu salată, și care oferă un pahar de cola din partea casei. E plin de elevi de la Liceul Brukenthal, care știu meniul pe de rost și pe oamenii din spatele tejghelei pe numele mic.

Cum nu prea mai aveam de ales, am mâncat la Spicy. Un gyros cu salată și cartofi prăjiți, la care am primit gratuit un pahar din plastic, de unică folosință, plin cu cola. Pe toate am plătit 14 lei. Salata și cartofii au venit într-un pahar ceva mai mare, tot de plastic, și la gust au fost exact ca la orice fast-food, adică sleioși și înecați în ketchup și maioneză. Mi-au adus aminte de cartofii cu salată de pe bulevardul Bălcescu. Gyros-ul primește însă ceva credit, fiind foarte asemănător cu cele gustate prin vacanță pe la greci, în Thassos sau Corfu. Măcar atât. Am stat la masă cu doi elevi de vreo 13 – 14 ani, din cauză că sunt doar două mese înghesuite, elevi care m-au făcut să mă simt prost când au pus telefoanele pe masă, ambele smartphone-uri de ultimă generație. În rest, multă vânzoleazlă, frig că toți copiii lasă ușa deschisă, miros de mâncare cât cuprinde și discuții despre nu știu ce videoclip nou sau un profesor de matematică care se comportă ciudat la ore. În opinia elevilor. Într-un sfert de oră am plecat dezamăgit.

A doua oară nu știu dacă mai trec pe acolo. Poate doar în fugă, să iau ceva rapid și să mănânc la birou. De stat la masă nu mai poate fi vorba.

Vizualizari: 827

Comentarii

15 comentarii

don iuan

Acum 8 ani

foamea face mancarea buna, cred ca nu ai avut pofta de mancare; trebuia sa bagi putina munca de teren, sa vezi cum era buna macarea, fie ea si de la spice
Raspunde

don coiote

Acum 8 ani

lasa iuane, ca e un critic bun si ii urmaresc cu interes rubrica... de ce sa mearga flamand si sa ne zica ca a fost buna mancarea si noi sa mergem cu un apetit de mancare buna si sa gasim carne ascunsa prin cartofi uleiosi ?:) hai sa nu fiu rautacios dar asta e parerea mea de fastfood-uri...
Raspunde

Luca

Acum 8 ani

Multumim.
Raspunde

Me

Acum 8 ani

vezi ca spicy mai inseamna si condimente deci nu trebuie sa fie neaparat picanta mancarea
Raspunde

mia

Acum 8 ani

Ziaristule cred ca nu esti priceput in ati da cu parerea despre restaurante si ai gresit.Era vorba de cel grecesc de pe langa Indepenta .Ei bine si eu am fost acolo si a fost superb .Si mancarea a fost foarte buna si servirea a fost un model . Iar tu numai minciuni ai spus ceea ce inseamna ca minti si acum .
Raspunde

pt mia

Acum 8 ani

mai mult \"decat\" 4 clase \"nai\"
Raspunde

Finica Ionut

Acum 8 ani

Parerile sunt impartite cand vine vorba de Spicy, eu unul ma feres de orice fel de comentariu . Vreau doar sa fintreb daca nu cumva titlul articolului ar fi sunat mai bine asa: Avem redacția în Piața Mică de mai bine de un an și în fiecare zi, pe la prânz - când ne lovea foamea, evitam ”restaurantul” Spicy. (suna cam ciudat combinatia asta de prezent cu trecut) E mai mult retorica deci nu necesita neaparat un raspuns. O zi buna!
Raspunde

Finica Ionut

Acum 8 ani

Scuzati greselile, abea ce le-am observat. Ar fi frumos daca a-ti reusii sa adaptati pagina astfel incat sa ne dati sansa (cititorilor), sa ne putem edita comentariile postate de noi (se poate pune si o limita, sa zicem maxim 2x pe comentariu).
Raspunde

Georg

Acum 8 ani

@8. Finica Ionut (IP 109.99.16.58) Scuzati greselile, abea ce le-am observat. Ar fi frumos daca a-ti reusii[...] CARE GRESELI? Cele DINAINTE, sau cele DE ACUM si cele VIITOARE?
Raspunde

@Georg

Acum 8 ani

Scrieţi băieţi, numai scrieţi româneşte - Ion Heliade Rădulescu. Cantitate da, calitate ba.
Raspunde

Finica Ionut

Acum 8 ani

@Georg (IP 188.105.51.216) @8. Finica Ionut (IP 109.99.16.58) Scuzati greselile, abea ce le-am observat. Ar fi frumos daca a-ti reusii[...] CARE GRESELI? Cele DINAINTE, sau cele DE ACUM si cele VIITOARE? Suntem oameni, prin definitie nu suntem perfecti si suntem predispusi grerselilor ! Faptul ca intrebi de greseli viitoare nu te pune decat intr-o lumina proasta, dat fiind faptul ca nu ne cunoastem, deci nu ai habar de cat de mult as putea gresii la fel cum nu stiu cat de mult ai putea matale gresii! Total inadecvat este sa folosesti \"Caps on\" la accentuarea cuvintelor din intrebari ! Dai impresia celui care e Zmeus dupa taste si sclavul corporatist perfect care neputand sa se exprime liber in anturaj, o face zic eu ofensiv pe internet ! Multumesc si o zi buna!
Raspunde

ego

Acum 8 ani

Finica e amuzant si un mare gurmand. Cel mai mult ii place litera \"i\"
Raspunde

Finica Ionut

Acum 8 ani

In rest io mis bine sanat-os , imi place tare brusc de saitu asta unde nu ie voe sa scri***si P I Z D A si C U A I E si M U I E .
Raspunde

Finica Ionut

Acum 8 ani

Abea acu vaz ca am scris *** in loc de (P)(U)(L)(A) da o fost din eroare
Raspunde

Finica Ionut

Acum 8 ani

mi place sa fac bae la pizcina da tre sa iau cu mine sapun si sampon si doresc sa fuck bae si la bazinu nost din Sighii. mentionez ca vin cu sapunu meu si cu samponu lu mama.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus