Vineri,
21.06.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Konstantin Schmidt: "Niciodata nu am mai solicitat sau primit finantare din partea ICR". ICR: 30.000 lei pentru Festivalul de Jazz

După scandalul pornit de la nemulțumirea organizatorilor de evenimente culturale, care s-au plâns că nu sunt băgați în seamă de noua conducere a Institutului Cultural Român (ICR) vine cu rectificare și trei instituții de cultură din Sibiu primesc peste 100.000 de lei.

ICR a publicat la sfârșitul săptămânii trecute lista celor care prind finanțări și celor care nu prind nicio cofinanțare. În ultima categorie, ca ”neeligibile” apăreau o seamă de evenimente culturale produse de la Sibiu: participarea Teatrului național ”Radu Stanca” la Festivalul de la Tbilisi cu trei producții semnate de Silviu Purcărete, Astra Film Festival, Festivalul de Jazz, Sibiu Bookfest, Concert al Filarmonicii din Sibiu cu efecte speciale sincronizate și alte astfel de evenimente. 
 
ICR a revenit însă cu un nou comunicat și banii au început să curgă:
 
Festivalul de Jazz (Sibiu) - sumă alocată 30.000 lei
Deplasarea trupei teatrului Radu Stanca din Sibiu la Tokio - sumă alocată 22.500 lei
Festivalul Internaţional de Film Documentar (ASTRA Sibiu) - sumă alocată 50.000 lei
 
Konstantin Schmidt, directorul Festivalului de Jazz de la Sibiu declara după anunțarea primului comunicat: ”Niciodată nu am mai solicitat sau primit finanțare din partea ICR. Este o instituție a statului român care își gestionează cum crede de cuviință bugetul. Că nu a primit finanțare, nu mă dezamăgește sau provoacă o traumă, nu îmi vine să mă sinucid. Eu aștept suportul masiv de la autoritățile locale, care sunt partenerii noștri de ani mulți”, spunea directorul celui mai longevivi festival de jazz din România.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

joseph

Acum 11 ani

Asa, Titi, tu ai incercat, ce plm, la inceput n-a mers da\' dupa aia tot ai scos treijdemii. Bravos! Jos Marga.
Raspunde

joseph

Acum 11 ani

si sa nu dea draq sa te sinucizi, ca tu esti valoare nationala, măi!
Raspunde

JAZZ

Acum 11 ani

Mai frustatule de unde esti festivalu de jazz de la sibiu este cel mai vechi din tara tu dute la pasune si chiuie pe acolo cu vacile si cu oile la tine nema cultura s-au nu vezi ca toata tara e copy - paste ce face sibiul seara dimineata e mare realizare la cluj , timisoara ,iasov etc va doare tare ascesiunea sibiului atit economic cit si mai ales culturar s-au nu vezi cita frustare si invidie vad marile metropole din tara vor toti s-a fie capitale culturar europene de zici ca este la concursu cintare romaniei
Raspunde

joseph

Acum 11 ani

@jazz, tu cu cin\' te certi, agramatule?
Raspunde

@ joseph

Acum 11 ani

\"JAZZ\" este acelasi dobitoc analfabet care-si lasa mucii peste tot, ca sa laude \"realizarili\" marete, la fel cum o facea pe vremuri la sedintele de partid comunist!
Raspunde

germanicus

Acum 11 ani

www.patrimoniu.sibiu.ro
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus