Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

"Ne jucam sansa!"

Juniorii I de la handbal ai Clubului Sportiv Școlar din Sibiu s-au calificat la Turneul Semifinal II, ieșind dintr-o grupă complicată. Dacă juniorii de anul trecut au făcut senzație în fazele superioare ale campionatului național de handbal, nici cei din generația actual nu se lasă mai prejos. La Turda, între 13 și 17 martie, a avut loc primul Turneu Semifinal, unde reprezentanta Sibiului s-a calificat de pe primul loc. La TSI, în calea sibienilor au ieșit formațiile CSȘ Sighișoara, HC Rom Cri Brașov, Liceul Teoretic Traian Vuia Reșița, Transilvania Cluj și CSȘ Crișul Oradea. Deși, inițial, părea o grupă dificilă, sibienii au reușit o calificare la limită, lăsând acasă formațiile din Oradea și Reșița. „Am mers ca o echipă care nu are nimic de pierdut, care își juca șansa. Mi-am făcut calculele de la început, pentru primul și ultimul joc, cele cu echipele accesibile. Cu Reșița am câștigat de două ori în grupă, îi cunoșteam, iar Oradea, care venise de pe locul patru, nu putea fi ceva extraordinar. Cu restul, am fost un pic mai rezervat”, spune Dan Sitterli, antrenorul Juniorilor I. 

Însă, chiar dacă au avansat cu o victorie și un egal, sibienii au fost aproape să dea lovitura în meciurile cu Transilvania Cluj, Sighișoara și Rom Cri Brașov. „ Când am jucat cu Clujul, la Turda, a fost o echipă care putea fi învinsă la cinci goluri. Atunci, nu vorbim de a doua zi, a treia zi, în care, mă rog, ne puteau bate la 10 goluri. Scorul a decurs în favoarea noastră până în minutul 52, conduceam. În minutul 54 s-a rupt un pic jocul, dar nu vreau să acuz arbitrii, chiar dacă poate, pe final, ne-au luat câteva mingi. Dacă am jucat la Turda, consider că Clujul a jucat acasă. Am pierdut onorabil, la două goluri. A urmat jocul cu Sighișoara. În minutul 55 aveam patru goluri și atac. Am cerut time-out, dar acolo băieții nu au înțeles ce era cel mai simplu de aplicat: o apărare avansată, om la om. Poate au căzut și fizic, dar e inadmisibil să pierzi un astfel de joc. Într-un minut jumătate ne-au egalat, și pe final ne-au bătut la două goluri. Dacă am fi câștigat, eram calificați de atunci. A urmat meciul cu Rom Cri Brașov, unde au înțeles că nu ne mai putem lua la harță cu ei. Brașovul s-a calificat de pe primul loc, e o echipă foarte bună, are poartă și talii foarte bune. Am jucat o repriză, am văzut că nu se poate, și ne-am menajat pentru ultimul joc”, adaugă antrenorul
Mai mulți Juniori II
În lotul echipei sibiene este un melanj între juniorii I și cei de la grupele de junior II, ultimii fiind mult mai numeroși. Echipa are și un lider, în persoana lui Robert Voica, care la TS I a înscris 54 de goluri, fiind principalul marcator al turneului. „A dovedit că știe handbal!”.
Antrenorul echipei confirmă faptul că, dat fiind decalajul de vârstă, în echipă există diferite nivele de experiență și adaptare la competiții. Mai mult, la începutul anului competițional a existat dilema înscrierii în campionat, deoarece era necesară aducerea la același nivel a handbaliștilor din două generații diferite. „Eu mă bucur și îi felicit pe băieți că au ajuns până aici, având în vedere că la început de an ne puneam problema dacă înscriem această echipă, dat fiind că lotul este subțire din punct de vedere numeric. Nu regretăm, nici eu, nici conducerea, pentru că lângă Juniorii I au crescut și Juniorii II. Am ajuns aici pe muncă și pe valoarea lor! Echipa de anul acesta este compusă din Juniori I și II. Avem foarte puține antrenamente împreună. Lotul de anul acesta este slăbuț din punct de vedere numeric, nucleu echipei de anul trecut avea undeva la 8-9 jucători, iar la noi sunt patru Juniori I. Completăm nu cu cei de ‘95, ci foarte mult cu ‘96-‘97. La Juniori, o diferență de doi ani de zile e foarte mare”, subliniază San Sitterli.
„Ne jucăm șansa la TS II!”
Turneul Semifinal II se joacă în 26-28 aprilie, iar adversarii din grupa A ai sibienilor sunt formații de top din competiția dedicată juniorilor. Cel mai puternic oponent este, de departe, CSȘ nr.3 Steaua București. Însă, la Turneul Final din mai se califică, din fiecare grupă, câte două echipe. Astfel că, pentru locul doi, Sibiul le are ca adversare pe Grupul Școlar 1 Mai din Ploiești, respectiv Marta Baia Mare. „La stilul nostru de joc și la ce putem la ora actuală, accesibile ne sunt Marta Baia Mare și Ploiești”, subliniază antrenorul Sitterli, potrivit căruia CSȘ Sibiu este „o echipă foarte muncitoare”.
 
Lotul CSȘ Sibiu: Jon Novacovschi, Andrei Iliuț, Robert Voica, Răzvan Bogdan, Tudor Vâtcă, Mihai Iliuț, Ioan Schiau, Gabriel Frățilă, Mirel Bobora, Răzvan Iancu, Ștefan Diaconescu, Ioan Dumitru.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

c

Acum 11 ani

Felicitari Dane , tie si baietilor din echipa pentru ca nu lasati handbalul sa moara in Sibiu . Il includ aici si pe Matei . Bafta la TS2 si jucati pana la final ca nu se stie niciodata de unde sare norocul ( pe care si-l mai face si omul ).
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus