Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Cum te distrezi in primul parc de aventura din zona Sibiului

Dacă m-ar lăsa cineva de capul meu aș sta o zi întreagă la Arka Park, în Păltiniș, cocoțat prin copaci și agățat de frânghii, fără să plictisesc o secundă. Oficial, primul parc de aventură din zona Sibiului se deschide în weekend.

De Arka Park am auzit de la un amic care a mers iarna acesta des la schi în Păltiniș. Iar săptămâna trecută am luat legătura cu managerul parcului și m-am dus să văd cum te poți distra. Prima impresie nu m-a dezamăgit deloc. Arka Park este chiar la intrare în Păltiniș, de fapt înainte de zona administrativă a stațiunii, pe partea dreaptă. N-ai cum să-l ratezi. Este de-a dreptul imens, cu sute de brazi (cred eu, nu i-am numărat), conectați între ei prin tot felul de frânghii, scări suspendate, poduri, bârne și o mulțime de alte nebunii, astfel încât să creeze șapte trasee de parcurs. Dificultatea traseelor pornește de la copiii de 3 ani și ajunge până la alpiniștii profesioniști. Eu m-am urcat doar pe câteva, mai accesibile, însă toate mi s-au părut distractive. Întregul parc se întinde pe aproximativ 1,6 hectare, iar traseele pornesc de la înălțimi de un metru față de pământ și ajung până la opt metri (echivalentul etajului 3 la bloc!). Pe unele trasee este chiar foarte ușor, trebuie doar să-ți ții echilibrul în cazul unui balans ușor, însă pe altele îți trebuie voință, mușchi și experiență. 
Detaliile oficiale
Arka Park este investiția firmei Arka Sport din Sibiu, realizata in parteneriat cu Primăria Cristian. Ideea este mai veche de fapt, de acum vreo 3 sau 4 ani, însă lucrările efective la parc au început anul trecut în octombrie. Echipamentele sunt toate aduse din Franța, iar întregul concept este realizat de o echipă specializată din Ungaria, de la Budapesta. ”Arka Park este un parc de aventura, dar este accesibil tuturor celor care doresc sa se simta bine in aer liber, facand miscare. Ei vor fi luați în primire de o echipă de animatori profesioniști, majoritatea alpiniști de meserie. Noi le oferim toate echipamentele necesare și îi supraveghem constant. Putem avea, simultan, 100 de persoane pe trasee”, spune Csaba Gyorgyjakab, managerul parcului. Csaba Gyorgyjakab a mai explicat faptul că vor încerca să atragă turiști la Păltiniș atât din Sibiu cât și din județele și localitățile învecinate: Alba, Deva, Hunedoara sau Vâlcea. Numai în prima săptămână de la deschidere există deja peste 600 de copii, de la școlile și liceele din județul Sibiu, programați la aventură. De menționat că pentru copiii mici și foarte mici a fost construit un castel, ”unic în Europa” – după cum îl descriu reprezentanții Arka Park, în care cei mici se pot juca singuri, fără pericol de rănire. Pentru părinții lor este în curs de amenajare o cabană în care va funcționa o cafenea și în care se vor servi și băuturi răcoritoare. 
 
 
Trei ore de distracție la Arka Park costă 40 de lei (pentru adulți) și 36 de lei de persoană dacă mergeți în grup. Studenții plătesc 35 de lei, respectiv 32 de lei pentru grupuri mai mari de zece persoane. Un copil cu vârsta între 3 și 6 ani se poate juca în castel, timp de o oră, pentru 7 lei.  Dacă mergeți în familie aveți reducere de 10 la sută.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

18 comentarii

Dorin

Acum 11 ani

Un loc de care Sibiul avea nevoie. Miscare si distractie in aer liber. Super.
Raspunde

parinte

Acum 11 ani

Super idee! Multumim organizatorilor!
Raspunde

localnic

Acum 11 ani

foarte tare!
Raspunde

Adriana

Acum 11 ani

Nu e primul, mai exista unul langa Sovata, foarte misto.
Raspunde

Raspuns la titlu!

Acum 11 ani

Nu te distrezi , o freci la rece prin padure in speranta ca o vei intalni pe scufita rosie si o sa-ti dea o mura-ta calda
Raspunde

mircea

Acum 11 ani

in sfarsit ne miscam un strand acoperit ar mai trebui
Raspunde

pcr

Acum 11 ani

in loc sa producem in fabrici de la cuie pina la roti noi ne dam prin copaci
Raspunde

alex

Acum 11 ani

misto de tot
Raspunde

mosu

Acum 11 ani

in Castel s-au amenajat separeuri unde participantii pot sa faca labba
Raspunde

Finica. I

Acum 11 ani

Nu e tocmai un pret mic, n-as putea spune ca e nici mare dar cu siguranta voi da o fuga pana in Paltinis cand mai da caldura! E o surpriza placuta si as putea zice destul de mult asteptata in Sibiu.
Raspunde

pt.adriana

Acum 11 ani

Oare Sovata este in zona Sibiului ?
Raspunde

calin

Acum 11 ani

Rahat! Hai sa ... vreamea in copaci! Mai batem un cui in scoarta copacilor, mai tragem o franghie si ne facem ca ne simbtim bine. Sibienilor nu fiti penibili.
Raspunde

Răul..

Acum 11 ani

Super. as vrea si eu ceva profit folosind padurile tarii!.. :) Investesc 1 Kg de cuie si iau 40 lei pe un bilet! Asta da afacere!
Raspunde

nemuriciul

Acum 11 ani

Nemaipomenit, umblatul prin copaci este benefic maimutelor care merg la vot din patru in patru ani, reprezinta o reala relaxare pentru giboni!
Raspunde

nu conteaza

Acum 11 ani

bai ce comentarii penibile mai puteti scrie unii dintre voi! Pai faceti voi un traseu din asta cu un kg de cuie, sa va vad daca puteti! si apoi mergeti pe el si faceti laba ! ce treaba aveti voi cu oamenii, daca le face placere sa se catere prin copaci? eu cred ca e mai bine si mai relaxant decat sa stai si sa asculti manele (cum cred ca multi dintre voi, astia cu comentariile, o faceti!). Nu spun mai multe ptr ca cred ca nu merita sa imi pun mintea cu voi ! P.S. nu am nici o treaba cu organizatorii acestui parc!
Raspunde

verzii cisnadiei

Acum 10 ani

Salut proiectul acesta.Desi cisnadianul are la indemana o intreaga padure ( Magura Cisnadiei) va fi atras totusi de acest parc inedit.E mai\" barbatesc\" decat o plimbare prin padure! Plus ca este o catarare in copaci controlata si supravegheata.E miscare oricum, vorba cuiva de aici, decat manele la coltul blocului e de preferat aceasta actiune. E in natura totusi, depui efort te deconecteaza iar pentru pusti de 10-16 ani e chiar atractiv.Eu voi promova acest parc.
Raspunde

anonim

Acum 10 ani

vad ca rominul tot critic ramine si tot nemultumit .daca se facea asa ceva in alta tara toti il dadeau exemplu.foarte urit vb unii dintre comentatori rusine .eu nu am fost dar o sa merg si eu cu copilul decit sa stea linga ghena de gunoi de linga bloc.
Raspunde

orice

Acum 10 ani

comentariile rautacioase cu privire la arka park cred ca vin de la unii manelisti mancatori de seminte si bautori de bere la pet.bleach........
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus