Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

O noua stagiune muzicala din programul "Oportunitati la tine acasa" (OTA) se deschide la Sibiu

Miercuri, 27 martie, de la ora 19:00, debutează, în Sala Oglinzilor a Forumului Democrat German din România, noua stagiune muzicală ce va avea loc aici, în ultima săptămână a fiecărei luni, în cadrul programului național anual ”Oportunități la tine acasă”, derulat de UCIMR - Uniunea de Creaţie Intepretativă a Muzicienilor din România și Exces Music.

Protagoniștii concertului de deschidere sunt soprana Veronica Anușca, violonista Raluca Stratulat și pianistul-compozitor Mihai Murariu. Cu un palmares impresionant de concursuri și apariții pe scenele românești și internaționale din ultimii ani, tinerii artiști vor interpreta un program cu lucrări de J.S. Bach, G.F. Handel, A. Corelli, V. Bellini și G. Enescu, introdus de muzicologul Alice Tacu.

Stagiunea ”Muzica în oglindă” cuprinde 10 recitaluri lunare, organizate cu sprijinul Forumului Democrat German din România, și va aduce în Sibiu unii dintre cei mai apreciați tineri muzicieni ai momentului, selectați în urma campaniei de promovare a valorilor românești la nivel național, demarată în septembrie 2009, de UCIMR și Exces Music, sub sigla ”OTA”.

„Suntem siguri că stagiunea ”Muzica în oglindă”, organizată alături de Forumul Democrat al Germanilor din România, va fi bine primită la Sibiu. De altfel, Sibiul este orașul nostru de suflet. Aici găsim de fiecare dată parteneri de încredere, locuri fantastice, dar și un public deschis către cultură, de care ne-am apropiat, deja, cu proiectele anterioare. De aceea privim noua serie de concerte ca pe un prilej de bucurie pentru toți cei implicați: bucuria reîntâlnirii între vechi prieteni, muzica bună, interpreți străluciți și un public care știe să aprecieze calitatea”, spune Sebastian Gheorghiu, directorul Exces Music şi iniţiatorul programului. Intrarea este liberă la toate manifestările acestui proiect.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus