Sâmbătă,
31.07.2021
Partial Noros
Acum
18°C

Weekend-ul aduce la Sibiu Festivalul "25 de ore de teatru non-stop"

Sâmbătă şi duminică sibienii se vor putea bucura de cea de-a treia ediție a Maratonului de teatru de la Sibiu, care va aduce în cele opt spaţii de joc peste 80 de actori din toată ţara. Viața citadină primește un scurt refresh, la care sunt așteptați să se joace o mulțime de artiști, actori, poeți, regizori și cineaști.

Artiștii care vor veni la Sibiu pentru maratonul teatral „25 de ore de teatru non-stop” și publicul, care în anii trecuți a intrat entuziast în joc, vor invada orașul în ultimele zile ale lui martie.

Anul acesta, maratonul parcă se învârtește în jurul plăcerii de a spune povești, căci oferă publicului „Absolut!”, one-man showul lui Marcel Iureș, regizat de Alexandru Dabija. Cei doi artiști vor susține și o conferință cu titlul „Tinerii şi teatrul independent”, iar o altă conferință, susținută de profesorul Dan Vasiliu, va căuta să răspundă la întrebări despre posibilitatea de a revitaliza teatrul de azi prin recursul la clasici.

„Clasicii, modernii și postmodernii au de gând să invadeze orașul fără oprire, o zi și o noapte, să ajungă la teatru, la universitate, la librărie, la cafenea, în piață și multe alte locuri. Acolo spectatorii pot vedea spectacole cum sunt „Colibri”, „Emigreișăn drim”, „Dragonul de aur”, „Pam-Pam”, „Amalia respiră adânc”, „Omul Pernă”, „Zorba Grecul” și „Maiakovski”. Asociația Culturală BIS, organizator al evenimentului, a hotărât că poezia trebuie să se întoarcă, pentru cel puțin câteva ore, în agora, așa că a pregătit o dimineață de versuri, când studenții sibieni vor citi din textele celor mai tineri poeți din partea locului, în prezența acestora”, spun organizatorii.

La înviorarea matinală din Piața Mare, sub bagheta actorului Florin Coșuleț, sunt invitați în pijama toți cei care au chef de puțină joacă la primele raze ale soarelui. Proiecția filmului „Rocker” regizat de Marian Crișan și o întâlnire cu actrița Ofelia Popii, care va citi Mesajul Internațional de Ziua Mondială a Teatrului, și o expoziție de fotografie fac parte, de asemenea, din programul manifestării.

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

cetatean

Acum 8 ani

Dar un weekend de CURATENIE pe cand? Ca au uitat sibienii la ce foloseste la ce folosesteo grebla sau o matura primavara! Iar Primaria n-a curatat printre blocuri de 20 de ani! Bine ca avem caini si masini de rasa ca sa nu uite si cum arata mizeria!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus