Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Florica Prevenda aduce “Obsesia Facebook" la Sibiu

“Obsesia Facebook” este cea mai recentă expoziţie a artistei Florica Prevenda şi prezintă o suită de portrete menite să redea cele două feţe ale socializării pe anumite reţele precun Facebook-ul, cu avantajele şi dezavantajele pe care acest proces le aduce.

Începând cu anii ’90, Florica Prevenda şi-a derulat activitatea între doi poli, unul cu referire la sinele uman, inclusiv la cel personal, celălalt cu referire la societatea “on-line” care a marcat în mod obiectiv omenirea sfârşitului de mileniu şi postmileniu, din toate punctele de vedere. În tot acest timp artista a încercat, prin lucrările sale, să descifreze fiinţa umană în sine şi ca rezultat al amprentei socio-culturale date de epoca în care trăieşte.

„Anul 2013 ne aduce aduce o nouă expoziţie semnată Florica Prevenda, intitulată “Obsesia Facebook” (“Facebook Obsession”), vizitabilă pentru prima dată la Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu. Facebook-ul tinde să devină, tot mai mult, un mod de viaţă. Generaţii întregi, îndepărtate ca vârstă, sunt prinse în ceea ce este recunoscută drept cea mai mare reţea de socializare din lume, cu aproape un miliard de utilizatori zilnici. Pe lângă părţile bune ale acestor mari reţele de socializare, trebuie să ne întrebăm însă care sunt şi minusurile unei reţele care îşi propune să devină registrul de identitate al lumii”, spune curatorul expoziţiei, Adrian Luca.

În expoziţie, din punct de vedere tehnic, “Facebook” este entitatea umană rezultată din “bare” cromatice în relief, compuse sugestiv de la o pânză la alta, în încercarea sugerării unui traseu ideatic. Semnul folosit este chipul uman, fragmentat, abordat volumetric pe pânză.

Expoziţia cuprinde 35 de lucrări şi se constituie în grupuri de lucrări care vor încerca să sugereze comunicarea virtuală cu aspectele ei pozitive dar şi cele negative: pozitive pentru că vizează viteza de comunicare la scară globală, negative pentru că vizează lipsa contactului uman, dimensiune ce caracterizează fiinţa umană în esenţa ei.

Vernisaj va avea loc joi, 4 aprilie, de la ora 13:00, la Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus