Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
2°C

Ariton despre "recidivistul" Nita: Profita de functia guvernamentala in politica lui anti-Sibiu

Senatorul Ion Ariton l-a acuzat pe ministrul delegat al Energiei, Constantin Niță, că profită de poziția sa în cabinetul Ponta pentru a lansa atacuri la adresa Sibiului. ”Dl. Constantin Niţă, ministru delegat al Energiei, face campanie electorală, în loc să-şi vadă de treburile sale importante şi urgente, în economia românească. În ultimul timp, domnia sa pare extrem de preocupat de judeţul şi municipiul Sibiu. Dacă ar fi vorba de probleme energetice, s-ar spune că are preocupări din „fişa postului”. Din păcate, ministrul delegat şi şef al PSD Braşov profită de funcţia guvernamentală, pentru a fi remarcată public poziţia sa anti-sibiană, în viitoarea regionalizare administrativă a României. Primul demers s-a referit la eventuala mutare a sediului ROMGAZ de la Mediaş, la Bucureşti, mizând pe diminuarea potenţialului economic al judeţului Sibiu, în perspectiva competiţiei cu Braşovul, în alegerea viitoarei capitale a regiunii Centru. Şi pentru că nu i s-a părut suficient să lanseze, fără argumente pertinente, o asemenea idee, Constantin Niţă a recidivat cu un alt „atac” gratuit asupra Sibiului. De data asta, având ca subiect statutul de capitală culturală europeană, pe care acesta l-a deţinut în 2007”, susține Ion Ariton, într-un comunicat de presă transmis joi mass-mediei.

Ariton a ținut să-i amintească brașoveanului că Sibiul nu a devenit Capitală Culturală din întâmplare, așa cum a susținut Niță într-un comentariu, la începutul săptămânii. ”Şi, pentru că am fost prefect de Sibiu, în perioada respectivă, atrag atenţia d-lui ministru Niţă că stabilirea capitalei culturale n-a fost „întâmplătoare”, cum susţine domnia sa. Uniunea Europeană a decis ca Sibiul să fie Capitală Culturală în 2007, în urma unui proiect demarat înainte de anul 2000. Având în vedere că, „întâmplător”, originile unor colonişti saxoni stabiliţi, cu sute de ani în urmă, în Transilvania, au fost luxemburgheze, proiectul a fost susţinut de Marele Ducat de Luxemburg. Drept urmare, Luxemburg a împărţit cu Sibiul statutul de CCE. De asemenea îl informez pe d-l ministru că fondurile publice alocate de Guvernul României şi autorităţile locale s-au ridicat, deloc întâmplător, în perioada 2005-2007, la aprox. 80 milioane euro”, a mai scris Ariton în comunicat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

cititor

Acum 9 ani

Ia uite si toata lumea zice ca Iohannis a facut ca Sibiul sa fie capitala culturala europeana si cand colo adevarul este ca proiectul era demarat inainte de anul 2000, cand a devenit Iohannis primar. Zi-le dom\' Ariton, ca le zici bine, toarna-i la sas in kur beton!
Raspunde

unu\'

Acum 9 ani

Cind v-am spus ca proiectul Sibiu-Capitala Europeana s-a nascut in mandatul lui Dan Condurat nu m-ati crezut!
Raspunde

unu\'

Acum 9 ani

Daca tot sunteti asa informat dl. Ariton,ce s-a facut in Sibiu de 80 milioane euro?Nu ma refer aici la onorariul celor de la Jethro Tull(magnifici,nu gluma! si vorbesc foarte serios) ci la lucrarile de infrastructura!Totusi,bugetul pe 2013 al Sibiului se \'\'invirte\'\' in jurul acelei sume!Nu intreb,desi ar trebui,cit a platit Ducele,Sibiul sau sponsorii(Ambient,AutoBavaria etc.)
Raspunde

antipoliticul

Acum 9 ani

in al 13-lea ceas politicienii din sibiu din toate partidele ar trebui sa se uneasca in sustinerea acestei zone. Ariton, Cindrea, Iohannis, Cazan, Turcan etc lasati campania electorala intre voi si sustineti sibiul care se vrea a fi furat acum de diversi descreierati ajunsi in diverse functii de decizie.
Raspunde

ion

Acum 9 ani

Aflam acum pentru prima data ca Sibiu capitala culturala nu a fost initiat de Johannis si ca finantarile au fost mari de la bugetul de stat ,nu le-a adus her.Atunci de ce se impauneaza cu acest simbol?
Raspunde

ReMi

Acum 9 ani

Multi sunt invidiosi pe Sibiu dar bine ca au motive ! Initiativa lui Nita este o marsevie caracteristica pt. brasoveni.TOTI parlamentarii de Sibiu TREBUIE sa sustina interesele Sibiului ca judet.
Raspunde

se va muta

Acum 9 ani

la ploiesti au si institut de cercetari in petrol, sau tot ametit , sa schimbat directorul cu portarul , 20 ani , acum trebuie tras linie ,pe verticala si orizontala . dar cele 20 - 30 sporuri cine lua intre ei. cine a indesat in ranita 15 milioane de euroi , unde erati .
Raspunde

M. Viteazu

Acum 9 ani

Moldovenii de Brasoveni vor capitala , au condus pe vremea lui Stalin .
Raspunde

@ M. Viteazu

Acum 9 ani

Da, Maria ta, asa este! In afara de Stalin mai sunteti cumva coleg de salon si cu Napoleon sau macar cu Stefan cel Mare? Aveti internet la balamuc?
Raspunde

Opriti noul val bolsevic, PSD !

Acum 9 ani

Opriti regionalizarea \"gantita\" de banditi precum acest \"Nita\", un ceafa lata cu alura de stalinist, ce continua sa boicoteze Sibiul. Nu au fost in stare 20 de ani sa isi faca un aeroport, sa isi intretina industria. Brasovul este un oras falimentar, nesustenabil economic, iar acum personajele grotesti, ale Orasului Stalin, acest Nita sau Scripcaru, fac orice pentru a se instala baroni regionali. JOS CIUMA ROSIE, JOS BOLSEVICII PSD ! Sa fie Brasovul capitala cui vrea, dar nu a Sibiului !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus