Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Proiect educational prin teatru cu elevi si studenti romani si germani

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă vineri spectacolul „Nimm zwei – Zwei Kulturen eine Heimat”, ca rezultat al unor workshopuri de teatru pentru tineret.

În perioada 2 – 5 aprilie elevii de la Școala „Helene – Lange” din Oldenburg și de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu participă alături de studenții Departamentului de Germanistică din cadrul Facultății de Litere și Arte din Sibiu la o serie de ateliere de lucru în cadrul proiectului intercultural „Căminul”.

Proiectul își propune să dezvolte o platformă de dialog între tineri prin intermediul artelor spectacolului și are caracter educațional. Prin temele abordate, organizatorii încearcă să găsească un răspuns creativ la semnificația unui cămin în context european, marcat prin diversitate și globalizare.

„Pentru toți participanții, indiferent că sunt studenți sau elevi, acest proiect poate însemna o «călătorie de cercetare» pentru îmbogățire individuală”, a declarat Alice Rölleke, unul dintre coordonatorii proiectului.

Exercițiile practicate în timpul atelierelor au la bază improvizația prin intermediul unor mijloace teatrale non-verbale. Cu ajutorul temelor propuse în cadrul acestor sesiuni de lucru tinerii vor încerca să găsească asemănări și deosebiri între diferite grupuri sau să redefinească conceptul de acasă. Atelierele sunt coordonate de Wolfgang Kandler și Daniel Bucher, actori ai Secției Germane de la Teatrul Național „Radu Stanca” din Sibiu, Alice Rölleke, pedagog educațional de la Școala din Oldenburg și de Anna Neamțu, șefa Secției Germane a Teatrului Național din Sibiu.

Rezultatul atelierelor de lucru va fi prezentat sub forma unui spectacol, vineri, 5 aprilie, ora 19:00, pe scena Teatrului Național din Sibiu. Intrarea la spectacol este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus