Miercuri,
28.09.2022
Parțial Noros
Acum
12°C

Johannis, la doua procente de Antonescu

Conform unui sondaj de opinie realizat de INCSOP, primarul Sibiului, Klaus Johannis, se află pe locul cinci în topul încrederii politicienilor, în ochii românilor. Johannis are o cotă de încredere de 30,8%, în timp ce liderul PNL, Crin Antonescu, situat pe locul patru, are 32%. Johannis stă însă mai prost decât Antonescu la capitolul notorietate, 17,6%  din respondenți declarând că nu-l cunosc, nu știu sau nu doresc să răspundă la întrebare. Crin Antonescu are aici 5,5% din procentele celor care au răspuns la sondaj. Procentul de 17,6% poate fi însă considerat bun în viitor pentru omul politic Johannis. El nu are un grad de notorietate comparabil cu cel al primilor trei din acest top și odată ce va deveni mai activ în politica națională, gradul său de notorietate pozitivă va putea crește.

Primele două locuri la politicieni sunt ocupate în continuare de Mugur Isărescu (44%) şi Victor Ponta (43,6%), ambii bucurându-se de multă şi foarte multă încredere.
Sondajul a fost realizat în perioada 19 - 27 martie 2013, înainte de controversele politice legate de numirea procurorilor și a fost comandat de ziarul ”Adevărul”. INSCOP precizează că rezultatele nu reflectă impactul acestor evenimente tensionate, care au beneficiat de o vizibilitate maximă pe toate mijloacele de informare şi care ar putea influenţa opiniile populaţiei cu privire la oamenii politici. Volumul eşantionului este de 1.082 de persoane, reprezentativ pentru populaţia României, iar eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

realitatea

Acum 9 ani

Crin Antonescu este pe locul patru, nu pe trei cum ati scris voi. Ia uitati-va atenti la tabel!
Raspunde

unu\'

Acum 9 ani

Tema sondajului-Incredere in personalitati politice n-ar trebui sa-l cuprinda pe Isarescu.Eventual,s-ar numi Incredere in personalitati publice.Oricum,cele doua procente explica iesirile isterice din ultimul timp ale lui Crin(a scapat de dracu\' si a dat de ma-sa!)
Raspunde

gioni pak

Acum 9 ani

sondaj de doi bani,facut probabil in Bucuresti.Oparescu a mai fost cotat in sondaje la prezidentiale cu 52% si a luat 3,5%din voturi.Nerelevante aceste sondaje facute la comanda(stim noi cui)....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus