Sâmbătă,
20.07.2024
Partial Noros
Acum
30°C

La Medias s-a pus "batista pe tambal"

Întâlnirea pe care liderii sindicatelor urma să o aibă sâmbătă cu liderii politici locali s-a anulat, iar Ministerul pentru Energie a anunțat că la București urmează să funcționeze conducerea corporativă a companiilor Romgaz și Transgaz, cu tot ce ține de activitățile de strategie, marketing, relații internaționale și relații instituționale, inclusiv cu autoritățile din domeniu. ”Această abordare a fost analizată pe baza obiectivelor strategice, pe termen lung, stabilite în cadrul strategiilor de dezvoltare a celor două companii și a fost susținută inclusiv de băncile de investiții cu reputație internațională care asigură activitatea de intermediere în cadrul ofertelor publice pe care le derulează aceste companii, de către investitori și nu în ultimul rând, de participanții la procedura de selecție administratori profesioniști derulată în conformitate cu cerințele OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă a intreprinderilor publice”, se arată într-un punct de vedere semnat de ministrul delegat Constantin Niță.

”Dialogul realității”, ce ar fi trebuit să se desfășoare sâmbătă, la Casa de Cultură a Sindicatelor Mediaș a fost anulat de către organizatori: Sindicatul Liber din SNGN Romgaz. Sindicaliștii susțin că cerințele angajaților sunt în curs de rezolvare, deci nu mai e nevoie de nicio întâlnire, asta deși de la București s-a anunțat clar înființarea noului sediu. ”Consider că problemele salariaților din SNGN Romgaz SA sunt în curs de rezzolvare în luna aceasta, de către conducerea societății, consiliul de administrație și adunarea generală a acționarilor, în modul cel mai avantajos pentru aceștia”, sună comunicatul oficial al președintelui sindicatului Ioan Stoicovici, prin care se anulează întâlnirea. Inițial, acesta cerea ajutorul prefectului de Sibiu, dar și liderilor politici din județ să oprească intenția Ministerului Economiei de a mai înființa un sediu al Romgaz. ”În componența acestui sediu se vor afla 50 de persoane, începând de la directorul general, până la toți factorii decizionali ai societății, după spusele domnului dirrector al OPSPI, Gabriel Dumitrașcu, în cadrul întâlnirii din 1 aprilie 2013 a comisiei de Dialog Social”, scria într-o scrisoare de protest același Ioan Stoicovici.

Și premierul Victor Ponta a susținut oficial punctul de vedere al Ministerului Economiei. "Practic, devin amândouă companii nu doar naţionale, ci şi cu implicare regională şi e foarte clar că trebuie să aibă o structură în Bucureşti. Nu putem fiecare să apucăm ceva din ţara asta şi să o ducem la noi, ”haide, gazul este al Mediaşului”. Nu. Gazul este al ţării. Sigur că toţi angajaţii rămân la Mediaş, taxele locale rămân la Mediaş, dar nu e gazul Mediaşului, e gazul ţării. (...) Eu repet: pentru Mediaş nu se ia niciun om, eventual câţiva directori de acolo şi nu se schimbă nicio taxă locală. Toate taxele rămân acolo", a afirmat Victor Ponta, la Palatul Parlamentului, în urmă cu două zile.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Mda

Acum 11 ani

Deci până la urmă tot degeaba au fost toate protestele şi liderul de sindicat e o marionetă.
Raspunde

bravo

Acum 11 ani

mineri in halate albe ,toate imperiile au cazut.
Raspunde

unu\'

Acum 11 ani

Istoria prescurtata a Romgaz,sursa Wikipedia: \'\'În anul 1909 a fost descoperit primul zăcământ de gaze naturale din România la Sărmășel, județul Mureș. Prima producție de gaze naturale pe teritoriul de astăzi al României a fost realizată în 1913. În anul 1915, este înființată Societatea Maghiară de Gaz Metan, care avea ca obiectiv explorarea și exploatarea gazului metan din unele regiuni din Transilvania. După unirea Transilvaniei cu România, în anul 1919, se înființează Direcția gazului natural cu sediul la Cluj, subordonată Ministerului Industriei și Comerțului din București, transformată apoi în 1925 în Societatea Națională de Gaz Metan „SONAMETAN”. Primul depozit de înmagazinare subterană a fost operat în anul 1961, iar în anul 1976 s-a înregistrat producția maximă de gaze: 29,8 miliarde m3. În anul 1991, societatea este redenumită în Regia Autonomă „Romgaz” RA, iar în 1998 devine Societatea Națională de Gaze Naturale „Romgaz” SA. În anul 2000, societatea este divizată în cinci companii independente: SC Exprogaz SA, SN Depogaz SA, SN Transgaz SA, SC Distrigaz Sud și SC Distrigaz Nord. În anul 2001, SC Exprogaz SA și SN Depogaz SA au fuzionat, iar nou înființata societate devine SNGN Romgaz SA\'\' Nu va fortati soarecii,declaratiile de avere ale managerilor si/sau sefutilor Romgaz nu se gasesc pe Wikipedia!
Raspunde

Adi

Acum 11 ani

Gazul e scump. Ok. Asa este. Conducerea Romgaz si Transgaz, corupta. Ok. Asa este. Si exemple de indignare ar mai fi... Dar oameni buni, astea nu au nici o legatura cu tentativa perversa si nesimtita de a muta \"cartierul general al gazului\" la Bucuresti! Exista astfel de probleme? Hai sa le rezolvam! DA! Sa le rezolvam! Dar de ce sa mutam la Bucuresti managementul? Nu avem destule exemple de management bucurestean, exemple care te fac sa versi si sa te indignezi mult, muuult mai tare....! Daca ar fi ceva de mutat de la Bucuresti in Ardeal, asta ar fi ceva firesc daca tot vrem spre Europa.... Bine, n–avem pretentii pentru ca oricum guvernarile de acolo (indiferent care!) nu prea agreeaza asta. Dar sa muti si putinul care mai exista aici, sa–l muti la Bucuresti, iata incompetenta, iata nesimtire, iata prostie si o jignire fara margini pentru ardeleni. Pentru ca aceasta problema nu este doar a angajatilor de la gaz, nu este doar a mediesenilor sau a judetului Sibiu. Este a intregului Ardeal. Pentru ca altfel, asemenea atitudini jignitoare vor mai fi.... Iar ceea ce este pierdut o data in Ardeal greu sau aproape imposibil de recuperat de la Bucuresti. Istoria ultimului secol o spune cu prisosinta....
Raspunde

Titi

Acum 11 ani

In 5 ani va iau astia tot din medias.voi i-ati votat fraierilor:)))))
Raspunde

Florian

Acum 11 ani

Asa a fost din 1918 incoace si asa va fi cat timp Ardealul ramane sub jugul Bucurestiului. Am invatat la orele de istorie cum, dupa 1918, au desfintat fabrici in Ardeal si le-au mutat la sud bucata cu bucata. Daca vrem ca lucrurile sa se schimbe vreodata, atunci nu putem ramane pasivi. Trebuie sa punem piciorul in prag si sa spunem \"destul cu hotia de la Bucuresti. Facem capitala la Cluj - voi cu ale voastre, noi cu ale noastre. Noroc!\"
Raspunde

USL=rau pentru Ardeal

Acum 11 ani

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus