Marţi,
18.01.2022
Innorat
Acum
0°C

Domnul Ivan, de la poarta: ”Sunt toti plecati la Congresul PSD”

 

UNPR. Uniunea pentru Progresul României. Partid ce s-a înființat după ce un grup de PSD-iști s-au trezit făcând dizidență. Și-au luat lucrurile și și-au creat un nou partid. În frunte cu Gabriel Oprea au creat la momentul respectiv o alianță cu PDL și au creat majoritate în parlament pentru Guvernul Boc. La Sibiu, mișcarea anti-PSD a fost condusă atunci de Constantin Morar, fost președinte al Consiliului Județean, fost vicepreședinte al PSD, căzut oarecum într-un con de umbră. Plecarea lui Morar s-a făcut cu scandal, PSD-iștii reproșându-i acestuia abandonul navei mamă. Plictisit de politică, preocupat mai mult de afaceri, Morar l-a lăsat la conducere pe Ioan Hămbășan, pe vremea când Voința Sibiu se afla în prima ligă de fotbal. 
UNPR s-a făcut remarcat în campaniile pentru locale și parlamentare doar în momentul în care au anunțat că-l vor susține pe primarul Klaus Johannis la Primăria Sibiu. Apoi liniște.
Liniștea domină și acum organizația. Bursa zvonurilor spune că noul președinte al PUNR Sibiu etse nimeni altul decât Virgil Orlandea. Lider al PNG Sibiu, pe vremea când Gigi Becali era preocupat cât de cât de politică, apropiat al PDL în perioada în care ministru al Economiei era Ion Ariton, iar Orlandea îi era consilier, acum pare cu ambele picioare în barca UNPR. Și nu oricum, ci șef e organizație. ”Sincer, nu știu cine mai e pe acolo. După ce am plecat din partid nu m-a mai interesal deloc”, spune sincer Ioan Hămbășan, ultimul rpeședinte cunoscut al organizației. La sediul partidului din centrul istoric e mereu încuiat. L atelefon, evident că nu răspunde nimeni. Pe pagina de facebook nu s-a mai postat nimic de la Ziua Națională. Așa că sunăm la ”centru”.
Numărul de telefon anunțat pe site-ul oficial al partidului este: 0041314327774/75. Evident, că luat așa, numărul nu este valid. Luând însă în considerare că a fost ontrodus greșit prefizul Bucureștiului, numărul a funcționat, și ne-a răspuns un domn care ne-a informat că am nimerit bine, sediul central al UNPR. Întrebat dacă știe cumva cne este președinte la Sibiu, omul ăși cere scuze două minute să caute în liste: ”pâi îl cheamă Ioan Hambasan”, ne zice omul, pronunțând numele sibianului fără diacritice. Informându-l că omul nu mai e prin partid de aproape un an, găsește repede scuza: ”Eu sunt Ivan, portarul. Nu mai e nimeni pe aici, că sunt toți la Congresul PSD. Reveniți mâine”, ne spune omul cu inocență. 
Află totuși ”pe surse” că Orlandea a rămas la București, chiar și după ce Ariton nu a mai fost ministru și a reușit să se ”lipească” pe la Transelectrica, unde ar ocupa o funcție de director. Ar fi acolo susținut chiar de către Gabriel Oprea. Din păcate nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne informa pe ce trend doctrinar ”o arde” UNPR.
Construcția politică UNPR este la Sibiu într-o mare nebuloasă și asta ar trebui să ne lase cel puțin indiferent. Doar dacă nu ne aducem aminte câți bani risipește un partid-fantomă numai de dragul unor funcții. Sediul partidului de pe strada Faururlui de aproape 100 mp este acordat în baza legii de către Primăria Sibiu cu o chirie modică: 161,24 lei pe lună. Și nici pe asta nu reușesc să o plătească. Un partid care a reușit în Sibiu să obțină 639 de voturi la locale la votul pentru consilierii județeni și xxx voturi la parlamentare are grup parlamentar și de multe ori este ”băgat în seamă” de autorități, electorat și mass-media ca fiind o adevărată organizație politică.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Eugen

Acum 8 ani

...noul președinte al PUNR... șef e organizație...mai interesal deloc...ultimul rpeședinte cunoscut ...L atelefon, ...a fost ontrodus greșit prefizul ...cne este președinte...omul ăși cere...”pâi îl cheamă ...să ne lase cel puțin indiferent...strada Faururlui...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus