Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

“Pozitia copilului" revine la Cinema Astra Film

Marele câştigător al Berlinalei 2013, filmul “Poziţia copilului”, de Călin Peter Netzer va fi proiectat din nou la Sibiu în e 26, 27 şi 28 aprilie.

“Cinema Astra Film s-a gândit la publicul sibian doritor de a revedea filmul, precum şi la cei ce nu au reuşit să vadă proiecţiile trecute, având în vedere sălile pline până la refuz. Filmul revine la Cinema Astra Film, care îşi redeschide porţile pentru aceste proiecţii special”, spun organizatorii.

“Poziţia copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după “Maria” (2003) şi “Medalia de onoare” (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism şi emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Filmul este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi.

Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer. Luminiţa Gheorghiu şi Bogdan Dumitrache au rolurile principale, iar alături de ei mai joacă şi Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu, Vlad Ivanov şi Tania Popa.

“Filmul este excepţional ca temă, replică, tot”, a declarat Luminiţa Gheorghiu despre pelicula care a primit trofeul Ursul de Aur în 2013. Filmul s-a proiectat în luna martie la Cinema Astra Film, în prezenţa actorilor principali, iar primirea caldă făcută de spectatori a demonstrat interesul acestora pentru filmul românesc, din nou premiant într-un festival internaţional.

Proiecţiile sunt programate:

-vineri, 26 aprilie, ora 18 la Sala Mansardă (Piaţa Huet, nr. 12)

- sâmbătă, 27 aprilie, orele 17 şi 19:30 la Sala Studio (Piaţa Mică, nr. 11)

- duminică, 28 aprilie, orele 17 şi 19:30 la Sala Studio (Piaţa Mică, nr.11)

Biletele se găsesc la Casieria din Piaţa Mică, nr.11 începând de marţi, 23 aprilie între orele 9:00 şi 17:00 sau cu 30 minute înainte de proiecţie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus